Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez OCD-s vagy AUTISTA tünet?

Ez OCD-s vagy AUTISTA tünet?

Figyelt kérdés
Ha vki visszatérően ugyanoda a helyre ül, pl. tanteremben, és ha ezt nem tudná megtenni (mondjuk mert elfoglalják a helyet őelőtte) akkor az nagyon stresszelné, nem tudna koncentrálni, iszonyatosan kényelmetlenül, feszélyezve érezné magát.

okt. 19. 18:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ocd, de egy autistanak is lehetnek ilyen tünetei (is).
okt. 19. 19:04
 2/10 A kérdező kommentje:
De ha egy autistának ilyen tünete van, akkor ő egy OCD-s autista?
okt. 19. 19:50
 3/10 A kérdező kommentje:
Illetve, erre már gyógyszert kéne szedni?
okt. 19. 19:51
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem az autistaknak vannak ocd-s tünetei és lehet olyan is aki ocd-s és autista egyben. Dehogy kell egyetlen ilyen tünetre gyógyszert szedni. Mondjuk gondolom van neki más is.
okt. 19. 20:09
 5/10 anonim ***** válasza:

Sok autistának van kényszeressége, de nem mindenkinek.

Vannak kényszeresek, akik nem autisták, és szerintem kevés autista van, akinek semmilyen kényszeressége ne lenne. Ahogy előttem is írták már: egy jelenségre nem kell gyógyszert szedni.

okt. 19. 20:44
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze laikus vagyok, de szerintem ez nem ocd, inkább autisztikus tünet. (Viszont önmagában egy tünettől nem lesz valaki autista) Az autizmusban fontos a kiszámíthatóság és ezért sokan szeretnek sok dolgot ugyanúgy csinálni. (Valójában az összes ember szeret ugyanoda ülni, de nem él át szorongást, ha valami miatt nem sikerül. Talán ez a lényeges különbség)

Az ocd inkább valami olyan belső késztetés bizonyos cselekedetekre (sokszor ismétlődően), amit nem tudsz kontrollálni és negatív irányba befolyásolja az életed (pl. Ajtó bezárása, kinyitása 10-szer, valamilyen kényszergondolat, hogy ha nem csinálsz meg valamit, akkor valami nagyon rossz fog történni, pl. meghal egy rokonod, stb)

okt. 19. 21:17
 7/10 Psycho ***** válasza:

Hogy érthető legyen, miért meg nem válaszolható ez a kérdés, itt egy hasonlat:

Ez influenza, vagy nátha tünet?

Valakinek folyik az orra és lázas.

No, ennyiből nem lehet megállapítani, mert mindkettő lehet.

okt. 19. 21:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha az első alkalomtól kezdve azt érzi hogy neki oda kell ülnie (de nem azért mert pl. csak onnan lát) akkor inkább OCD, ha a megszokás miatt fontos, akkor inkább autizmus.
okt. 19. 21:36
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Emberek jó része fél életét megszokásból éli. Ugyanarra jár dolgozni , bevasarolni , munkahelyen adott feladatokat végez stb. Csak ők nem foglalkoznak vele és nem keresik azt, hogy most ez betegség - e. Légy lazább , ne gondolj minden mozdulatod és tetted során arra, hogy most ezt betegség miatt csináltad e ìgy.
okt. 19. 22:31
 10/10 anonim ***** válasza:

Avagy a szokás hatalom, ahogy a mondás is tartja.

Nagyon igaz, amit az előző írt, extra hasznos!

okt. 20. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!