Attól mert valakire nem igaz minden autista tünet, attól még lehet autista?
Rólam van szó. Sok tünet abszolút klappol, de van ami rám abszolút nem stimmel.
Ezért hívják spektrumnak, nem?
Elvileg lehet. Ezt, ugye tudod, itt a gyakszin lehetetlen megmondani. Egy-két autiszákra IS jellemzővonás még nem tesz téged autisztikus spekrtumra. Csakúgy, ahogy pár nárcisztikusokra jellemző vonás nem jelenti azt, hogy valaki nárcisztikusszemél,iségzavarban szenved.
De simán lehetsz auzista attól, hogy nem az összes tünet illik rád. Pl. barátom fia szereti a testkontaktust, mrglepően empatikus, pedig aspergeres.
Én mondjuk sosem értettem, miért pont itt alakult ki a "spektrum" kifejezés, mikor ez kb mindenre igaz.
Amúgy igen, ettől még lehetsz, de az öndiagnózis nem túl jó ötlet, nézesd meg magad, és aztán kérje másodvéleményt is akár.
Már megnézettem és az vagyok, csak kíváncsi voltam és többet akartam tudni.
Köszi a válaszokat.
Ilyen hülye kommentet se olvastam még...
Nem most derült ki hanem már korábban. Édes istenem.
Csak kíváncsiságból szerettem volna megtudni, más is van-e olyan hogy autista, de nem minden tünet vonatkozik rá.
Ennyire érthetetlen?
Hagyjuk, ne válaszolj a továbbiakban inkább.
Mindenkinek egyszerűbb. Köszi!
Ez egyáltalán nem ritka, sőt.
Pl nekem nincs jelentősebb szenzoros érzékenységem, nem ragaszkodok ahhoz hogy minden ugyanúgy legyen stb. de vannak kommunikációs és szociális problémáim ami épp elég volt ahhoz megkapjam a diagnózist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!