Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Attól mert valakire nem igaz...

Attól mert valakire nem igaz minden autista tünet, attól még lehet autista?

Figyelt kérdés

Rólam van szó. Sok tünet abszolút klappol, de van ami rám abszolút nem stimmel.

Ezért hívják spektrumnak, nem?

2022. nov. 4. 14:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
73%

Elvileg lehet. Ezt, ugye tudod, itt a gyakszin lehetetlen megmondani. Egy-két autiszákra IS jellemzővonás még nem tesz téged autisztikus spekrtumra. Csakúgy, ahogy pár nárcisztikusokra jellemző vonás nem jelenti azt, hogy valaki nárcisztikusszemél,iségzavarban szenved.

De simán lehetsz auzista attól, hogy nem az összes tünet illik rád. Pl. barátom fia szereti a testkontaktust, mrglepően empatikus, pedig aspergeres.

2022. nov. 4. 14:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Az autizmus nem olyan, hogy van X számú tünet, s azt mindet ki kell ikszelned. Rengeteg változata van.
2022. nov. 4. 14:40
 3/12 anonim ***** válasza:
72%

Én mondjuk sosem értettem, miért pont itt alakult ki a "spektrum" kifejezés, mikor ez kb mindenre igaz.

Amúgy igen, ettől még lehetsz, de az öndiagnózis nem túl jó ötlet, nézesd meg magad, és aztán kérje másodvéleményt is akár.

2022. nov. 4. 14:43
 4/12 A kérdező kommentje:

Már megnézettem és az vagyok, csak kíváncsi voltam és többet akartam tudni.

Köszi a válaszokat.

2022. nov. 4. 15:02
 5/12 anonim ***** válasza:
43%
hogy derült ki fél óra alatt? az első kérdéstől a kommentig?
2022. nov. 4. 18:30
 6/12 A kérdező kommentje:

Ilyen hülye kommentet se olvastam még...

Nem most derült ki hanem már korábban. Édes istenem.

Csak kíváncsiságból szerettem volna megtudni, más is van-e olyan hogy autista, de nem minden tünet vonatkozik rá.

Ennyire érthetetlen?

2022. nov. 4. 18:41
 7/12 anonim ***** válasza:
36%
Mondjuk, az eléggé hihetetlen, hogy voltál szakembernél, ahol nyilván tájékoztattak, állítólag az vagy, s ennyire keveset tudsz róla… sőt, semmit.
2022. nov. 4. 20:58
 8/12 A kérdező kommentje:

Hagyjuk, ne válaszolj a továbbiakban inkább.

Mindenkinek egyszerűbb. Köszi!

2022. nov. 5. 09:55
 9/12 anonim ***** válasza:
67%

Ez egyáltalán nem ritka, sőt.

Pl nekem nincs jelentősebb szenzoros érzékenységem, nem ragaszkodok ahhoz hogy minden ugyanúgy legyen stb. de vannak kommunikációs és szociális problémáim ami épp elég volt ahhoz megkapjam a diagnózist.

2022. nov. 6. 14:23
 10/12 A kérdező kommentje:
9-es: Köszönöm!
2022. nov. 6. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!