Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Húgommal mihez kezdjek ?...

Takiska kérdése:

Húgommal mihez kezdjek ? Többi lent

Figyelt kérdés

Meghalt a férje 27évesen 2gyerekük van , depressziós nagyon durván fenyeget minket hogy öngyilkos lessz itthagy mindent

De az is a probléma hogy fél a szellemektől este ,retteg.

Velem aludnak most hogy vigyazzak rajuk nehogy baj legyen aludni sem hagy engem annyira fél ,vigyem phszihologushoz? Vagy ?

okt. 15. 12:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, vidd pszichológushoz
okt. 15. 12:09
 2/8 anonim ***** válasza:
10%

Elviheted pszichológushoz, de az tovább fogja irányítani pszichiáterhez, az meg teletömi nyugtatókkal. Aztán küszködhet a gyógyszerfüggőségével is. Tizenöt-húsz év múlva egy szerencsétlen roncs lesz. Magyarországon nem szabad bízni ezekben, mert csak leszedálnak, és szarnak bele, mi történik veled utána. Ráadásul az sem jutott még el hozzájuk az elmúlt negyven évben, hogy a kedvenc gyógycukorkájuk, a Frontin elképesztően durva pszichés mellékhatásokat okoz, többek között indokolatlan agressziót. Számos eset volt, amikor egy benyugtatózott nő megölte a gyerekeit, aztán leült tévét nézni, és nem is fogta fel, mit tett. Pedig az orvos által előírt adagot vette be.

Itt egy tudományos kutatás a benzodiazepinek hatása és az emberölések kegyetlensége közti összefüggésről:

[link]

Egy cikk arról, hogy az antidepresszánsok mintegy 45%-kal megnövelik a szélsőségesen erőszakos viselkedés esélyét:

[link]

Egy másik kutatás a benzodiazepin-kezelések utáni mortalitási arányról:

[link]

Ha komolyan elhiszi, hogy szellemek léteznek, és fél tőlük, akkor eleve nem túl szoros a kapcsolata a valósággal. Hát erre tényleg a pszichoaktív drogok a legjobb megoldás...

A következő anyagok viszont segíthetnek neki. Egyik sem gyógyszer, bármelyiket megveheted a legközelebbi drogériában. Táplálékkiegészítők. Ezeket adagold neki naponta, és pár hét alatt javulni fog az állapota. Ismétlem, pár HÉT és nem két nap.

- Taurin

- Inozitol (myo-inozitol)

- L-theanin

- B12 vitamin

- Magnézium

- CBD olaj

A CBD olaj egy vadkender-kivonat, ami nem tartalmaz THC-t. Nincs pszichoaktív hatása, és Magyarországon is teljesen legális. Ugyanott kaphatod meg, ahol a többit.

okt. 15. 12:34
 3/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Léteznek erre megfelelő csoportok, a hospice szervez ilyeneket.
okt. 15. 15:40
 4/8 anonim ***** válasza:

2

A tudomanyos kutatasodbol idezem

"There were no relevant associations between victim injury severity and the presence vs. absence of benzodiazepines or z-drugs in the offender’s blood in a general homicide population"

A konkluziot kifelejtetted elolvasni, meg ketlem erted egyaltalan a statisztikai, pszichologiai, kepleteket, ertelmezeseket, az angolodrol ne beszeljunk.

okt. 16. 00:07
 5/8 anonim ***** válasza:

#4: Az angol, az egy olyan furcsa nyelv, amit minden lakótelepi proli jobban beszél mindenkinél. Ez valahogy csak az angol nyelv sajátossága. Még sosem hallottam a magadfajta tudálékosokat valakinek a német- vagy orosztudásán gúnyolódni. Ugyan semmit sem írtam angolul, de te azért tévedhetetlenül levontad ezt a remek következtetést, miszerint rosszul beszélem, ellentétben veled. Hát nem tudom, az alatt a nyolc év alatt, amíg Kaliforniában voltam tech lead, meg végeztem computer science mesterkurzust, senki sem mondta ezt. Biztos nem merték ilyen bátran a szemembe mondani!

A tudomány, az meg egy másik dolog, amihez a prolik hallatlanul jól értenek, és természetesen annál is jobban! A tudománynak igazából egyetlen szabálya van: ha egyetlenegy mondatot is találunk, ami a szövegkörnyezetből kiragadva olyan, mintha ellentmondana az állításnak, akkor GYŐZTÜNK. A GYŐZNI szó azt jelenti, hogy bebizonyítottuk, hogy a másik fél elképesztően buta, ostoba, hülye, bezzeg a proli, na ő aztán keni-vágja, mert ő olyan izés... integelens? Asszem az. Szóval a vita nem arról szól, hogy megértsünk valamit, hanem hogy bebizonyítsuk, hogy kinek hosszabb a fasza. Mi másról?!

Kedves drága prolikám, akkor most tanuljunk meg olvasni. Utána kussolsz és égsz.

Tudományos szakmunkának nem okvetlenül a végkövetkeztetése a lényeges. Egy sor dolgot megállapít vagy hivatkozik mindegyik, ami releváns. Persze ehhez figyelmesen végig kell olvasni. Sajnos ezek hosszabbak, mint egy cikk a Blikkben, és nehezebb a nyelvezete is. De segítek:

"Some case reports have linked benzodiazepines with increased aggression, and experimental models on animals and humans have confirmed this link."

Bocsánat, hogy nem fordítottam le, de már megbeszéltük, hogy én nem tudok angolul, te viszont nagyon-nagyon. Akkor biztosan érted is. A fenti mondat után egy forrásmegjelölés is van. Tudod értelmezni, vagy rajzoljam le zsírkrétákkal?

"Some case reports have observed not only aggressive but also sadistic violent behaviour in individuals under the influence of flunitrazepam. Conversely, benzodiazepines are used by clinicians as an anti-aggression drug. It is possible that this discrepancy is dose related, and that lower benzodiazepine doses are more often linked to aggression whereas higher doses are used in the management of aggression. However, contrary to this hypothesis, a study on the triggering effect of drugs on violent crimes found that large doses of benzodiazepines triggered interpersonal violence whereas therapeutic doses did not."

Itt már muszáj elmagyaráznom, mert tartok tőle, hogy elsöprő szellemi magaslataidból nem látod jól, hogy mi áll itt. Tehát a benzodiazepinek kisebb adagban gyakran szadista aggressziót. Nagy adagban működnek nyugtatóként. Érted? Vagy hozzam a zsírkrétát?

Ami nincs odaírva, csak triviális, ha kilátsz a fejedből, Magyarországon a benzodiazepinekből a "terápiás mennyiség" az amerikainak (ahol ez a tanulmány készült) a sokszorosa. A Frontin alprazolám, ami a Xanax generikus változata. Xanaxból napi 2-3-szor 0.25-0.5 milligramm a tipikus napi adag az USA-ban. Ezzel szemben a Frontinból létezik 1 mg-os tabletta, és az adagolási útmutatója szerint:

"Szorongás állapotában a gyógyszer ajánlott adagja: a kezdő napi adag a tablettából 3-szor 0,25-0,5 mg, amit kezelőorvosa szükség esetén csökkenthet vagy emelhet. A fenntartó napi adag 0,5-4 mg között változhat több részletben bevéve."

Szóval Magyarországon csak a fenntartó adag annyi, mint odaát a terápiás, és ezt még emelhetik is. Érted, okoska?

A tanulmány ezután több oldalon keresztül (!) elemzi azt, hogy a benzóktól bepörgött páciensek milyen jellegű sérüléseket okoztak áldozataiknak. Annyi eset van, hogy abból statisztikát lehet számolni. Érted, mit jelent ez, drága aranyos prolifesszorom?

Amit te idéztél, az annyit tesz, hogy a benzodiazepintől megőrült páciensek nem követik el erőszakosabban az emberöléseket, mint azok, akik benzodiazepin nélkül gyilkolnak.

Szerinted ez azt jelenti, hogy a benzodiazepinek semmiféle összefüggésben nem állnak az erőszakos cselekményekkel.

Ne égesd magad, Peti/Kati! Olyan pofont adtál magadnak, hogy belezöldültél. Tanulj meg olvasni, tanulmányozd még kicsit az angol nyelvet is, és ha valamit nem értesz, próbálj kérdezni, nem pedig fölényeskedni! Hiszen olyan buta vagy, mint a ló segge. Ez pedig tudományos tény, hiszen te magad szolgáltattál objektív bizonyítékot. Most pedig menj szépen, vedd be a Frontint, és aludj.

okt. 16. 03:55
 6/8 anonim ***** válasza:

"and the presence vs. absence of benzodiazepines or z-drugs" -> "presence vs. absence", remelem google forditoval menni fog.

FCR/FOR/Altmetrika nincs.

RCR/NIH percentilis nem egetvero.

Ha ismered egyaltalan ezeket, kalifornia.

Szinte ugyanilyen veletlen talalt hasonlo temaju: [link] minden szakmai metrikaja megegyezik.

"While current evidence suggests that benzodiazepines rarely induce violence"

Remelem ez azert elfogadhato.

De azert szerintem koztudott, haziorvosoknal is, pszichiatereknel, neurologusoknal, egyeb orvosoknal, hogy a benzodiazepinek akar magas, akar alacsony dozisban nyugodt allapotot hoznak ki az emberbol. Az hogy fuggoseg, az mar mas. Arrol beszelgethetunk, de konkretan benzodiazepine = aggresszio koncepcio, ne, jo?

Na ugorj neki ujra california TL, mert ez igy gyenge.

okt. 16. 09:11
 7/8 anonim ***** válasza:

Látom, gyorsan rákerestél néhány rövidítésre, hogy hitelesnek tűnj. De Kaliforniát nem tudod leírni helyesen. Még ugyanúgy sem kétszer.

Kár veled birkóznom, mert az a fajta vagy, aki rászarik a sakktáblára, és ujjong, hogy megnyerte. Most is addig kutattál, míg találtál egy kutatást, amiben volt egy mondat, amivel szerinted tökéletes győzelmet arattál. A célod nem bármit is megérteni, hanem fölényeskedni és leszólni.

Tudod, IRL már ütnélek, mint a rongyot. Közben sipoghatnál, hogy nincsenek érveim. Vannak, de a te fajtádat megnevelni kell, nem meggyőzni. Majd ha eljutottál a tisztelet elemi szintjére, akkor megpróbálhatsz beszélni hozzám. Ez a vita egyetlen dolgot bizonyított be: hogy mekkora tudálékos, buta pondró vagy. Majd gyere vissza, ha ezen változtattál, és akkor talán foglalkozhatunk a sebtiben kiguglizott zagyválásoddal.

okt. 16. 15:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Jaj ocsem milyen egyszeru teged felnyomni... es ilyenek vannak a vilagban, kollegak, kamuznak "Kaliban voltam tech lead", oszinten sajnallak. Egy reszben en is ilyen vagyok. "figyeljetek ram! kerlek figyelj!", igen en is ilyen vagyok bevallom. Szemelyisegzavarunk hasonlo. csak az enyem komplex, ezert nekem szarabb, nem nagyon huz fel az ilyen meg nem nagyon erzem a pozitiv dolgokat. Mar 1 eve tanulom a farmakologiat, de ja. Itt tartunk. En ezeket onnan tudom, mert tanultam. nem akarok semmi felsobbrendu lenni. ez csak egy reflektalas volt. Mivel ez egy mentalis forum, neked mi a gondod ha van kedved megosztani? Nekem hisztrionikus, anankasztikus (OCD), skizoid ami donto, dependens szemelyisegzavarok. Illetve, major depresszio. Mondjunk inkabb valamit egymasnak errol az oldalrol vagy a kerdezonek..
okt. 16. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!