Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tudnék tenni, hogy a...

Mit tudnék tenni, hogy a matematika iránti félelmet legyőzzem?

Figyelt kérdés

Ez van velem:

[link]

Mondják, hogy a gyerekkor meghatározó egy ember életében, és hát igen, ennek most látom a (keserű) eredményét. Én meg a matematika gyerekkorban mindig hadilábon álltunk. Amikor megszakadtak a gimnáziumi tanulmányaim, nem is igyekeztem visszamenni az iskolába. Időközben azonban rájöttem, hogy kellene az érettségi, szóval visszairatkoztam. 11. osztályos vagyok, estin.

A múlt hónapban volt hosszú idő után az első matematika órám. Már reggel rosszul voltam, mikor felkeltem, hogy huhh, mi lesz ma. Amikor pedig az iskolában helyet foglaltam az osztályterembe, és elkezdődött az óra, olyan mértékű szorongás vett rajtam erőt, hogy a mellkasomban ilyen hatalmas nyomás keserített meg. Nem vicc, de talán ha ez tovább erősödik, el is ájulok.

Valószínűleg valamit a tanár is észrevett, mert amikor helyes választ adtam, és kérdezett, akkor látványosan megdicsért engem.

De akkor sem normális, hogy ezt váltja ki belőlem egy tantárgy.

Jelenleg az exponenxiális egyenletek, függvények és a törtkitevős hatványok a téma.

okt. 11. 14:17
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Pszichológus tud segíteni, ha a tanárod nem tud.
okt. 12. 19:59
 2/5 A kérdező kommentje:

A pszichológus nem tud segíteni. Közhelyeket beszél "pl. légy kitartó" stb.

Teljes mértékben áltudománynak tartom a pszichológiát, eszem ágában sincs pszichológushoz menni, fizetni neki meg pláne nem. Más megoldás kell.

okt. 14. 07:57
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A szorongásod oka az lehet, hogy hiányos a tudásod, és ami kimaradt arra épülne a további tananyag. Innen jön az, hogy "nem értem matekot" félek a matekórától.

Van egy könyv, ami az alapműveletektől kezdve vezet be a matematikába, világosan, érthetően. Amit nem tudsz megnézheted benne, amit tudsz, azon átlapozhatsz. Én anno sokat tanultam belőle, és a matek lett a kedvenc tantárgyam. Valszeg csak antikváriumban lehet hozzájutni: Obádovics József Gyula, Matematika. Ha megveszed, mindig kéznél lesz a segítség, és nem lesz okod szorongani.

okt. 14. 11:34
 4/5 anonim ***** válasza:
53%
Bizonyára nem sok sikerélményed volt a matematikával, és ezen a tanáraid hozzáállása sem sokat segített. Az a fő nehézség, hogy erősen épít a korábbiakra, így ha valamit nem tanultál meg jól, akkor minden borul, ami ráépül. Egy jó tanár tudna segíteni.
okt. 14. 19:35
 5/5 Kései Sirató ***** válasza:

Hú, nagyon megértelek, mert ugyanígy voltam a fizika órákkal. Szívdobogás, remegés és az utolsó évben hőemelkedés is jellemezte a fizika óráimat. Szabályosan rettegtem. De mindig összejött a 2-es.

Sokszor gondoltam arra, hogy milyen jó lenne, ha a fizika könyveket betiltanák és inkább több idegen nyelv, vagy bármilyen más óra lenne.

Később egyetemet végeztem, természetesen humán szakon (magyar-történelem).

okt. 15. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!