Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet ennek az oka?

Mi lehet ennek az oka?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Én csak nem értem, 2* voltam depressziós, de mégis rendbe hoztam magam, pszichológushoz, miután 2 hetet piknikezhettem a pszichiátrián. Minden jól alakult, lett egy boldog kapcsolatom, álmaim suliába járok kb, álom szakra. Minden összejött, amit szerettem volna és mégis, megint azt érzem, hogy nem is kellene élnem... Pedig most még szomorú sem vagyok, semmi nem bosszant, nem történt semmi rossz és közben meg... Nem értem, nem értem az egésznek az okát.
okt. 9. 16:22
 1/3 anonim ***** válasza:
Az örömtelenség is depresszió. Menj el kontrollra!
okt. 9. 17:14
 2/3 anonim ***** válasza:

A depresszió sajnos nem olyan betegség, mint a nátha, hogy elmúlik és elfelejthető! Sokkal inkább hasonlít bármilyen függőségre, ahogy a mondás is tartja, hogy aki egyszer függött valamitől, az mindig is függő marad, még akkor is, ha netán évekig nem használja a függősége szerét, az hat rá és fenyegeti. A depresszió pont ugyanilyen. Nézd csak meg a WHO fekete kutyás videóit YouTube-on, amelyben fekete kutyához hasonlítják a depressziót, olyan kutyához, amely változtatni tudja a méretét. Nekem nagyon tetszik ez a megközelítés, mert én is ilyennek érzem: ha nem foglalkozom vele, akkor akkorára nő, hogy az életem minden területére hat, majd az életemet is viszi! Uralkodj rajta vagy ő uralkodik rajtad!

Én is évekig voltam pszichológusnál terápián, fényévekkel jobb az életem azóta, mint előtte, mégsem mondanám azt, hogy azóta eszembe sem jut a depresszióm, á, dehogy! A terápián megismertem magamat, újrakereteztünk eseményeket, és mondhatni megértettem, hogy miért vagyok depressziós, és többnyire tudom is kezelni a depressziómat (nevelni a fekete kutyát), de közben folyamatosan látom magamon, hogy mit teszek vagy mit nem teszek épp a depresszió miatt!

A fekete örvény képét is szeretem a depressziónak, mert tényleg olyan, hogy még ha a terápia ki is rántott az örvény aljából és odajutottam, ahova te is, hogy mindenem megvan, miért nem vagyok felhőtlenül boldog mégsem, az még mindig a depresszió utószele, az örvénye, amely simán magábaránt öngyilkosságig, ha nem kérsz szakmai segítséget!

Én amúgy a hálában találtam meg az egyik kulcsot: légy hálás mindenért, őszintén! A hála depresszióűző.

okt. 13. 05:01
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nem kell a pszichiátrián kikötni, elég egy neked megfelelő pszichológus, aki segít folytatni a depressziód kezelését, amely elveszi az örömöt az életedből!

Nem egyszerű a dolgod a depressziósok országában, ahol az a ritka, aki nem depressziós, a terapeutákat is beleértve, viszont egy szakember pont ezért is segíthet rajtad szakszerűen, mint itt bárki. Az előző folytatása.

okt. 13. 05:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!