Hogyan rázhatnám le magamról mások lelki állapotát?
Nagyon hatással van rám főleg anyum lelki állapota. Dióhéjban 13-14 éves korom között volt egy brutálisan nagy törés a családi életünkben, anyukám depressziós és pánikbeteg lett, szinte nyugtatón élt. Szinte én voltam a felelős az életéért, pl egy idegösszeomlásakor (pszichológusom szerint az volt) ((az általános iskolás ballagásom ünneplésén)) én ültem mellette az ágyon, és én figyelmeztettem, hogy vegyen levegőt stb, nem mennék bele jobban. Nagyon-nagyon nehéz éveken vagyunk túl. Én vettem át az anya szerepet az öcsém felett is, én figyeltem anyámra, amennyire a gimi mellett tudtam (persze kiváló bizonyítványra hajtottam, hogy velem ne legyen plusz gond).
Már 26 éves vagyok, van egy férjem, másfél éve külön élünk, van egy kislányom, de a mai napig, ha anyum depisebb állapotban van és érzékelem, akkor nagyon lehúz. Ha előtte semmi bajom nem volt, és találkozunk, beszélünk, hallom a hangján stb., akkor ott rögtön jön egy törés és kész, depis állapotban vagyok én is és nem akar elmúlni.
Járok újra pszichológushoz, a következő találkozó témája biztosan ez lesz, de addig bármi jó praktika esetleg valakinek, aki sajnos hasonlóan túl érzékeny?
Köszönöm 💗
Persze, csak ő imádja a kislányomat, és nem bírja ki, hogy ne lássa mindennap. Tudom, ez hülyén fog hangzani, de tényleg kivan attól is, ha egy nap nem beszélünk legalább telefonon. Ezt nem csak én gondolom, volt hogy összevesztünk és nem beszéltünk majdnem egy napig és este már hívott apám...
Persze, lehet csak érzelmi zsarolás, mert megtanultuk mindketten a szerepeinket. Én nagyon sokat finomítottam már ígyis a szerepemen. Régen ugye, hogy nehogy "baj" legyen mindig én mentem bocsánatot kérni, akkor is ha ő bántott. Jó ideje én már nem futok utána. Belül furdal a gyerekénem lelkiismerete, de a felnőtt énem erősebb és kiáll magáért. Ez nagyon nagy szó nálam.
Anyud mimdennap, a férj meg kidobva? Ez minden csak nem egészséges.
Félek a különélésetekben is benne van anyu jó vastagon.
Nem, ne jöjjön naponta!
Igen, próbálj meg a sarkadra állni. Úgy érzem uralja az egész életeteket.
Miért lenne a férjem kidobva? 😂
Anyum eljön minden délelőtt (ha nem dolgozik) egy fél órára - órára, amíg a férjem alszik, mert állandó éjszakás, én meg még gyeden vagyok.
Ha nem tudsz semmit a háttérsztoriról, akkor ne próbálj meg okoskodni, hanem esetleg kérdezz. Előnyödre válik! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!