Kezdőoldal » Otthon » Kert » A cserepes rózsát hogyan...

A cserepes rózsát hogyan rázhatnám gatyába?

Figyelt kérdés
A lakótársaim ma nekem adtak egy cserepes rózsát. Igazából mindig is hadilábon álltam a növénygondozással, ha volt is valami, sajnos hamar kidöglött mellőlem. Ennek ellenére, ha már így alakult, megtartanám. De semmit sem értek hozzá. Milyen gyakran, hogyan öntözzem, elég-e a víz, vagy kell még valami speciális cucc is? Kicsit kókadtak a bimbók, picit meg is barnultak ( alapvetően Fehér), de mindent összevetve az állapota kielégítő. Remélem, tud valaki segíteni!
2014. jún. 28. 20:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A mini rózsák azt szeretik legjobban, ha kiültetik őket egy kertbe. Ott ha kicsit a fagyok ellen betakarjuk télen, akkor szépen eléldegélnek évekig, néha megnőnek jó nagyra is. Bent még nekem nem sikerült megtartanom őket sokáig. Ha van ismerősid körében valakinek kertje, akkor ültesd oda szerintem. Ha ez nem megoldható, akkor arra vigyázz, hogy ne öntözd túl, két locsolás között várd meg, míg száraz lesz a földje. Mondjuk hetente kb. 1 dl víz, de ez nagyon függ a páratartalomtól.
2014. jún. 28. 20:28
 2/7 A kérdező kommentje:
A kert semmiképp sem megoldató, szóval csak cserépben tudnám tartani. Mivel Angliában élek, a páraartalom elég magas. Akkor sok a eti 1 dl víz? Valami tápszerrel nem tudnám növelni az esélyeket?
2014. jún. 28. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:
75%

De biztos árulnak hozzá tápszert, van külön rózsákhoz egy csomó féle, ilyen ki rudacskák, vagy foláykony táp is. Itt írnak róla kicsit részletesebben is: [link]

De Angliában nem kell akkor izgulni a levegő szárazsága miatt. :)

2014. jún. 28. 20:57
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

ez de aranyos:) tisztára mintha egy új háziállatot kaptál volna :D

amúgy azt tudom ajánlani hogy google-ban keress utána a rózsák gondozásának ott rengeteg infó van róla :)

2014. jún. 28. 21:40
 5/7 A kérdező kommentje:
Most így visszaolvasva tényleg olyan, minta pl.kuyát kapam volna. :D De mégiscsak egy élőlény, és nem ártok neki szándékosan. Meg olyan szép.:) Szóval, megteszem, amit lehet. Köszi a tippeket, utánanézek.
2014. jún. 28. 21:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Erkélyed sincs, vagy legalább felhasználható külső ablakpárkányod?

A cserepes rózsa nem szobanövény, hanem csak szerencsétlenségére elég kicsi hozzá, hogy cserépben is elférjen egy darabig. Ilyen rózsát szobában tartani kb. olyan, mint kutyát a szekrényben tartani. (Egy darabig eléldegél, de nem igazán érzi jól magát, amit látni is rajta.)

Ha nem megoldható a szabad levegő, akkor add tovább.

Ha megoldható, akkor az öntözésnél ne a víz térfogatát nézd, hanem hogy kiszáradt-e már a föld az előző öntözés óta. Azaz a talaj teteje rendesen száraz legyen, de ha belenyomod az ujjad a földbe, ott még kicsit nedves. (Erre pár nap alatt ráérzel, nem kell próbálgatni.)

Ha naponta kellene öntözni, akkor ideje átültetni nagyobb cserépbe.

Az általános tápoldatok nagyjából meg szoktak felelni a rózsának, ha másra is kell.

2014. jún. 30. 15:35
 7/7 anonim válasza:
Fogsz egy gatyát és belerázod ejsze
2014. júl. 6. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!