Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt, aki bejuttatta egy...

Van itt, aki bejuttatta egy haragosát a pszichiátriára?

Figyelt kérdés

Ha valakire ráhívod a mentőt, hogy öngyilkos akar lenni, kimennek rendőrrel. Ritka, ha valaki ki tudja beszélni magát már ott, hisz sokszor nincs a kocsiban mentőorvos, aki tudna szakvéleményt mondani, ezért beviszik. Bent, ha olyan a kórház és nem tudja magát kidumálni, esetleg összeomlik közben, jó eséllyel benn tartják, akár zárt osztályra rakják, mert nem vállalják a felelősséget. Még rosszabb esetben kötelezően begyógyszerezik és a kába állapota miatt a bírósági szemle is bent marasztalja, így legalább egy hetet bent tölt.

Ez a protokoll esélyt ad a visszaélésekre. Hallott már valaki ilyenről, netán csinált ilyesmit, vagy vele csináltak ilyet?

okt. 2. 19:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
41%
teljesen más ember vagyok mint a kérdező akinek egyébként már láttam másik kérdését is és kicsit jogos is volt hogy elvitették, viszont engem tényleg bosszúból vitettek el és sikeresen. még jó hogy több időre nem tartottak bent.
okt. 12. 16:40
 12/14 anonim ***** válasza:
48%

egyébként ha valaki végképp tudni akarja.. ha alkoholos befolyásoltság alatt hívod rá valakire így a mentőket akkor akármi van bent tartják. engem bent tartottak egy éjszakára a Péterfy kórházba aztán másnap délután mentővel átvittek a Rókus pszichiátriára (először úgy volt hogy a Sotéra visznek, odavittek de azt mondták hogy ott nincsen hely úgyhogy átvittek a Rókusba) de nyilván kitalálom.. 3 napot kellett bent töltenem aztán szemlén kihazudoztam meg kidumáltam magam és azonnal hazaengedtek. Telefon nem lehetett nálam, még a cipőfűzömet is kivetették, konkrét orvos neveket tudnék mondani akik voltak ott bent akkor de hát nyilván kitalálom és nyilván én vagyok a kérdező, igen :D az ne zavarjon h ő valószínűleg pasi én meg nő vagyok..

és igen, továbbra is fent tartom hogy mocskos nagy hiba van a rendszerbe hogy így bemondásra el lehet vitetni valakit elég csak annyit mondani hogy öngyilkos akar lenni.. módosítani kéne ezt, például rendben van hogy kimegy a mentő de ha már telefonban vagy személyesen azt mondja a jóember nekik hogy NEM AKAR öngyilkos lenni akkor hagyják békén.. 1000x veszélyesebb helyzetekre meg tojnak. kész vicc ez az egész.

okt. 12. 16:47
 13/14 anonim ***** válasza:
36%
Magyarországon olyan fos az egészségügy helyzete, hogy sok esetben még akkor sem utalnak be pszichiátriai osztályra, ha az kifejezetten indokolt lenne. Ebből is látszik, hogy kamu, amiket itt hablatyolsz
nov. 4. 23:50
 14/14 anonim ***** válasza:
61%
Én nem pont ilyet tudok, de szomszéd feljelentést tett valaki ellen, hogy pszichiátriai eset és életveszélyesen megfenyegette őket. Kimentek a rendőrök plusz egy telefonos "kihallgatás" volt, és rájöttek, hogy kamu, de kemény helyzet volt, először elhitték mert ketten állították ugyanazt, és ott is kérdéses volt, hogy mi lesz a vége.
nov. 10. 14:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!