Van itt, aki bejuttatta egy haragosát a pszichiátriára?
Ha valakire ráhívod a mentőt, hogy öngyilkos akar lenni, kimennek rendőrrel. Ritka, ha valaki ki tudja beszélni magát már ott, hisz sokszor nincs a kocsiban mentőorvos, aki tudna szakvéleményt mondani, ezért beviszik. Bent, ha olyan a kórház és nem tudja magát kidumálni, esetleg összeomlik közben, jó eséllyel benn tartják, akár zárt osztályra rakják, mert nem vállalják a felelősséget. Még rosszabb esetben kötelezően begyógyszerezik és a kába állapota miatt a bírósági szemle is bent marasztalja, így legalább egy hetet bent tölt.
Ez a protokoll esélyt ad a visszaélésekre. Hallott már valaki ilyenről, netán csinált ilyesmit, vagy vele csináltak ilyet?
egyébként ha valaki végképp tudni akarja.. ha alkoholos befolyásoltság alatt hívod rá valakire így a mentőket akkor akármi van bent tartják. engem bent tartottak egy éjszakára a Péterfy kórházba aztán másnap délután mentővel átvittek a Rókus pszichiátriára (először úgy volt hogy a Sotéra visznek, odavittek de azt mondták hogy ott nincsen hely úgyhogy átvittek a Rókusba) de nyilván kitalálom.. 3 napot kellett bent töltenem aztán szemlén kihazudoztam meg kidumáltam magam és azonnal hazaengedtek. Telefon nem lehetett nálam, még a cipőfűzömet is kivetették, konkrét orvos neveket tudnék mondani akik voltak ott bent akkor de hát nyilván kitalálom és nyilván én vagyok a kérdező, igen :D az ne zavarjon h ő valószínűleg pasi én meg nő vagyok..
és igen, továbbra is fent tartom hogy mocskos nagy hiba van a rendszerbe hogy így bemondásra el lehet vitetni valakit elég csak annyit mondani hogy öngyilkos akar lenni.. módosítani kéne ezt, például rendben van hogy kimegy a mentő de ha már telefonban vagy személyesen azt mondja a jóember nekik hogy NEM AKAR öngyilkos lenni akkor hagyják békén.. 1000x veszélyesebb helyzetekre meg tojnak. kész vicc ez az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!