Szorongás,gyomorfeszules,nagyon magas vérnyomás hirtelen?
Vannak problémák amik nyomasztanak?
Esetleg pánikbetegség?
Orvost kellene felkeresned, a vérnyomás nem játék.
8-as vagyok, itt válaszolok.
Már maga az a tény, hogy nem vagyok tehetetlen vérnyomáskiugrás esetén -mert van nálam Tensiomin, és Frontin- biztonságérzetet ad, nem szorongok miatta. Ha kell akkor először a Frontint veszem be, ha kevés, akkor a Tensiomint is.Most már évente, ha egyszer van ilyen.
A Bisoprolol -ez béta blokkoló- éppen az ilyen kiugrásokat előzné meg.
Előző orvosom napi renszerességgel szedette velem a vérnyomáscsökkentőket az eseti kiugrásokra, azok aztán annyira levitték a tkp normál vérnyomásom, hogy szédelegtem, tántorogtam, többször részegnek néztek. Aztán orvost váltottam, és más kezelést kaptam. Többször ellenőrizte 24 órás vérnyomásmérővel, hogy napszakonként, vagy éjszaka mit csinál a vérnyomásom, és el is magyarázza.
A szorongás, gyomorfeszülés és magas vérnyomás hirtelen jelentkező kombinációja sokféle dologra utalhat. Fontos lenne, hogy ha ez gyakran előfordul, fordulj orvoshoz, hogy megfelelő kezelést kapj.
Amikor ezek a tünetek rádjönnek, próbálj megnyugodni és lassítsd le a légzésed. Mély lélegzeteket vegyél, próbálj meg ellazulni. Ha a tünetek tartósan fennállnak vagy súlyosbodnak, mindenképpen keresd fel az egészségügyi szakembert.
Fontos, hogy figyelj az egészséges életmódra: rendszeres testmozgás, egészséges táplálkozás, elegendő pihenés és stresszkezelés segíthetnek csökkenteni a szorongást és a magas vérnyomást. Ne felejtsd, az egészséged a legfontosabb! Jobbulást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!