Ssri szorongásra. Segített valakinek?
11
Örülök, hogy segített neked a gyógyszer. Escitalopramot nem próbáltál?
Nagyon szorongtál a gyógyszer előtt? Mennyi idő alatt érezted a pozitív hatását?
#12 Igen, nekem hányinger végig volt, ha üres gyomorra vettem be a gyógyszert. kb. 15-30 perccel azután kezdődött, miután bevettem és kb 3 órát tartott. De mikor reggel ettem előtte egy kis sósat és citromos vízzel/limonádéval vettem be, akkor alig volt/nem volt hányinger, meg gyorsan el is múlt, ha volt.
Meg általában egész nap kevésbé voltam éhes, de azért tudtam jóízűen enni 😀
(Ja, és eleve elég gyenge a gyomrom, ez vszeg közrejátszott.)
Kérdező: Escitalopramot nem próbáltam, nekem elsőre bejött a Sertraline. Egy barátnőm próbálta az Escitalopramot, neki hasonlóan működött, mint nekem a sertralin.
Én a saját megélésem szerint nagyon szorongtam (nem tudtam aludni, enni, rosszul vtam, agyamban totál káosz és rettegés, stb), különben nem kértem volna sajnos segítséget...
Kb 2 hét után már valamivel jobb lett, de azért tényleg jobban talán kb 2 hónap alatt lettem. Voltak alkalomszerű szorongásos "berosszulások" utána még egy ideig, de a pszichoterápián tanultakat alkalmazva azt gyorsan sikerült "lekezelni". Ehhez is nagyon jó "mankó" volt a gyógyszer. Aztán nyilván ahogy haladtam, meg hosszútávúan dolgozott a gyógyszer a receptoraimon, már ilyenek se voltak és el is lehetett hagyni.
(11-s voltam)
#11,14 Köszi a választ! Még annyit, hogy nem kellett mellette szedned, eleinte valamilyen nyugatatót (Xanax, Frontin)? Nekem a pszichiáterm írt mellé, a mellékhatások kivédésére. Egyébként nem fogytál a hányinger és a gyomorpanaszok miatt?
(12-es voltam)
14
Te mennyi ideig szorongtál már nagyon erősen mielőtt elkezdted a gyógyszert? Már régóta szorongok, próbáltam gyógyszer nélkül. Benzot próbáltam, de abból fél szem is leszedál, nem tudom szedni.
Nem szedált le az ssri?
15
Te már szedsz gyógyszert? Melyiket írták ki neked?
15 vagyok:
Legutóbb nekem is Sertralint írtak, de nem merem elkezdeni a mellékhatások miatt. Irtak mellé 3x0,5 Xanaxot is, pont a mellékhatások tompítására, de ez nekem nagyon soknak tűnik. Igaz évek óta szedek kisebb nagyobb mennyiségű Xanaxot, de ennél jóval kevesebbet, 2-3x0,25 -öt. Próbálkoztak már más típusú gyógyszerrel is, de nem jöttek be (Olanzapin, Mirzaten).
15
A xanaxot minden nap szeded vagy lehet alkalomszerűen is szedni? Nem szedál le? Elmúlik tőle a szorongás?
A medazepamot vagy rudotelt idmered?
Nekem scippát írtak ki de én se merem elkezdeni még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!