Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ssri szorongásra. Segített...

Ssri szorongásra. Segített valakinek?

Figyelt kérdés
Kinek milyen SSRI segített a szorongáson vagy pánikon? Mennyi ideig szedtétek? Az elején nem erősíti fel a szorongást? Hány mg-ot szedtetek?

szept. 30. 09:05
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
Sertraline-t szedtem, 1 évig. Első 5-10 napban tényleg erősítette a szorongást (nekem annak pont a fizikai tüneteit), de aztán kis reggeli hányingeren kívül semmilyen mellékhatása nem volt és tényleg jobban lettem tőle. (Hányinger ellen a végén már rájöttem, hogy kicsi sósat kell enni előtte, meg egy pohár limonádé/citromos víz -grapefruit tilos!- és nem lesz hányinger se.) Jártam közbe terápiára, orvosi utasításnak megfelelően léépítettem 1 év után a gyógyszert, ahogy mondták. Most már jobban vagyok, mint előtte bármikor. Kitartás!
nov. 6. 23:58
 12/22 anonim ***** válasza:
#11 Ez a kis hányinger végig megmaradt, vagy csak az elején volt?
nov. 7. 07:07
 13/22 A kérdező kommentje:

11

Örülök, hogy segített neked a gyógyszer. Escitalopramot nem próbáltál?

Nagyon szorongtál a gyógyszer előtt? Mennyi idő alatt érezted a pozitív hatását?

nov. 7. 08:51
 14/22 anonim válasza:

#12 Igen, nekem hányinger végig volt, ha üres gyomorra vettem be a gyógyszert. kb. 15-30 perccel azután kezdődött, miután bevettem és kb 3 órát tartott. De mikor reggel ettem előtte egy kis sósat és citromos vízzel/limonádéval vettem be, akkor alig volt/nem volt hányinger, meg gyorsan el is múlt, ha volt.

Meg általában egész nap kevésbé voltam éhes, de azért tudtam jóízűen enni 😀

(Ja, és eleve elég gyenge a gyomrom, ez vszeg közrejátszott.)

Kérdező: Escitalopramot nem próbáltam, nekem elsőre bejött a Sertraline. Egy barátnőm próbálta az Escitalopramot, neki hasonlóan működött, mint nekem a sertralin.

Én a saját megélésem szerint nagyon szorongtam (nem tudtam aludni, enni, rosszul vtam, agyamban totál káosz és rettegés, stb), különben nem kértem volna sajnos segítséget...

Kb 2 hét után már valamivel jobb lett, de azért tényleg jobban talán kb 2 hónap alatt lettem. Voltak alkalomszerű szorongásos "berosszulások" utána még egy ideig, de a pszichoterápián tanultakat alkalmazva azt gyorsan sikerült "lekezelni". Ehhez is nagyon jó "mankó" volt a gyógyszer. Aztán nyilván ahogy haladtam, meg hosszútávúan dolgozott a gyógyszer a receptoraimon, már ilyenek se voltak és el is lehetett hagyni.

(11-s voltam)

nov. 8. 22:06
 15/22 anonim ***** válasza:

#11,14 Köszi a választ! Még annyit, hogy nem kellett mellette szedned, eleinte valamilyen nyugatatót (Xanax, Frontin)? Nekem a pszichiáterm írt mellé, a mellékhatások kivédésére. Egyébként nem fogytál a hányinger és a gyomorpanaszok miatt?

(12-es voltam)

nov. 9. 08:06
 16/22 A kérdező kommentje:

14

Te mennyi ideig szorongtál már nagyon erősen mielőtt elkezdted a gyógyszert? Már régóta szorongok, próbáltam gyógyszer nélkül. Benzot próbáltam, de abból fél szem is leszedál, nem tudom szedni.

Nem szedált le az ssri?

nov. 10. 20:40
 17/22 A kérdező kommentje:

15

Te már szedsz gyógyszert? Melyiket írták ki neked?

nov. 10. 20:40
 18/22 anonim ***** válasza:

15 vagyok:

Legutóbb nekem is Sertralint írtak, de nem merem elkezdeni a mellékhatások miatt. Irtak mellé 3x0,5 Xanaxot is, pont a mellékhatások tompítására, de ez nekem nagyon soknak tűnik. Igaz évek óta szedek kisebb nagyobb mennyiségű Xanaxot, de ennél jóval kevesebbet, 2-3x0,25 -öt. Próbálkoztak már más típusú gyógyszerrel is, de nem jöttek be (Olanzapin, Mirzaten).

nov. 11. 08:51
 19/22 A kérdező kommentje:

15

A xanaxot minden nap szeded vagy lehet alkalomszerűen is szedni? Nem szedál le? Elmúlik tőle a szorongás?

A medazepamot vagy rudotelt idmered?

Nekem scippát írtak ki de én se merem elkezdeni még.

nov. 11. 08:54
 20/22 anonim ***** válasza:
Minden nap szedem a Xanaxot, változó mennyiségben, leginkább alváshoz. Van amikor egy is elég, de van amikor kell a három. Egyébként felezve szedem, így nem szedál le. Ha egészeket szednék valószínű. A szorongást csökkenti valamelyest, hiszen ez a dolga. Scippát is írtak már, de azt meg a szívritmuszavaraim miatt nem mertem szedni.
nov. 11. 09:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!