Ssri szorongásra. Segített valakinek?
Figyelt kérdés
Kinek milyen SSRI segített a szorongáson vagy pánikon? Mennyi ideig szedtétek? Az elején nem erősíti fel a szorongást? Hány mg-ot szedtetek?szept. 30. 09:05
1/22 anonim válasza:
Bármelyik SSRI segít(het) a szorongáson, tök mindegy hogy melyiket szeded. Első pár hétben felerősítheti a szorongásod, akkor is ha fokozatosan az adagon emelve szoksz hozzà. Mivel csak tüneti kezelés, ezért ha abbahagyod simán visszajöhet az eredeti probléma, ezért teljesen egyénfüggő hogy meddig kell szedni, akár életed végéig is
2/22 anonim válasza:
Elvileg a legjobb SSRI szorongásra az escitalopran(scippa), csak ez szívritmuszavart is okozhat (többek között). A másik a sertralin, ez meg hányingert és gyomorpanaszokat. Nekem ezt a kettőt írták fel, de egyiket sem tudtam szedni.
3/22 anonim válasza:
#2 vagyok, a szexuális diszfunkciót, mint egyik fő mellékhatást nem is említettem.
4/22 anonim válasza:
Citalopramot szedek, 11. éve. Fél szemet szedek (1 szem=20 mg). Használ szorongásra. Sok mellékhatása van, pl.fáradékonyság. Fél szemet szedve kevesebb a mellékhatás, de a pozitív hatás ugyanaz. Szexuális diszfunkcióról nem tudok nyilatkozni mert nincs párom.
5/22 A kérdező kommentje:
4
Milyen mellékhatásai vannak? Szedtél hozzá benzodiazepint?
szept. 30. 18:59
6/22 anonim válasza:
Citalopram sajnos 20 éve. Mellékhatás az állandó fáradtságérzet. 2x próbáltam letenni, azt hittem beledöglök. Endogén depresszióm van.
7/22 anonim válasza:
Változó minden embernél, ha úgy érzed egy próbát megér sajnos nekem a mellékhatások a legtöbb SSRI-nél rosszabb volt, mint maga a problémám így maradt a terápia/öngyakorlat meg a vitaminok/gyógynövények, de van akinél beválik a gyógyszer szinte semmi mellékhatással, és újra önmaga lesz ez sajnos teljesen rulett.
8/22 anonim válasza:
Ohh továbbá még egy tipp ami ha hipochondriára hajlamos vagy egy hatalmas segítség. Ne olvasd el a mellékhatásokat, mert onnantól az agy be tudja őket képzelni magának sajnos.
9/22 anonim válasza:
Nekem egyébként ami leginkább hatásos volt az a Brintellix nevű készítmény amit huzamosabb ideig képes voltam szedni a legkevesebb mellékhatással ez elvileg egy elég modern gyógyszer, és pl Amerikába horrorisztikus ára van, de az itthoni támogatással ugyanúgy olcsó gyógyszernek számít hálistennek.
10/22 anonim válasza:
#5 nem szedek mellette semmi mást. Mellékhatások: kézremegés (nem nagyon látványos azért), kidagadnak az erek az kézfejemen, Na-szint alsó határértékre megy vissza, olykor lábgörcs. Amíg egész szemet szedtem és sportoltam, derék fájdalmat és térdfájdalmat okozott, így hogy csak felet szedek, nincsenek, pedig továbbra is futok kétnaponta. Lábgörcs is ritka. Néha éjszaka köhögést okoz. Többször pisilek tőle, felgyorsítja az emésztést (utóbbi nem negatívum). Visszerességre hajlamosít ez is kevésbé jellemző ha fél szemet szedek. Ha folyamatos álló, vagy járkálós munkát végeznék, akkor nehézlábérzetet okoz. Ilyen munkakörben nem biztos h szedném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!