Milyen érzés a bűntudat és a szégyen?
Amikor valami olyat teszel ami erkölcsileg rossz, ártasz másoknak vagy törvénytelen. Egész életemben azt hallom másoktól, hogy ilyenkor belül szégyent és/vagy bűntudatot éreznek.
Valaki kifejtené mit érez ilyenkor? És honnan tudom, ha én is érzem? Hogy kell megkeresni és mire jó?
Hát érzelmeket elmagyarázni nehéz és mindenkinek más, de nekem ilyenkor a nyakamban van egy kisebb nyomás és a szívem is megfájdul, gondolom szomorúságot éreztél már, ahhoz hasonló.
Én szerintem a bűntudatot nem igazán "érezni" hanem felfogni lehet, mivel az hogy bűntudatod legyen ahhoz először azt kell érzékelned hogy valami rosszat tettél, ami után ered ez az érzelem.
Szerintem ezt ne keresd, mert a keresés elkerülhetetlenül valamilyen fájdalom okozásával fog járni, de arra jó, hogy megerősíti benned azt, ha tévedsz és ezzel korrigálhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!