Szerintetek melyik rosszahb ha valaki öngyilkos lesz és leírja a levelébe miért tette meg vagy ha nem ír semmilyen levelet?

Szerintem rosszabb, ha nincs levél, két ok miatt is:
Egyrészt még teljesen részletes és hosszú búcsúlevél után is rengeteg kérdés marad a környezete tagjaiban, hát még ha levél sincs, akkor még több kérdés, de ami még ennél is fontosabb talán az az, hogy sokszor épp az menthet meg valakit a visszafordíthatatlan és végleges tettétől, hogy kiírja magából a fájdalmait és esetleg már ettől megkönnyebbül, lásd írás terapeuta szakma. Nekem nem szakmám, viszont természetes kommunikációs módom az írás, amióta csak írni tudok, és kiskoromban minden feszültséget kiírtam magamból egy papírra, amelyet aztán összegyűrtem és kidobtam, amikor meg már kicsit nagyobb voltam, néha még el is égettem, és milyen megnyugvást éreztem mindig utána, értem, hogy hogy lehet erre szakot és szakmát építeni. Az írás is egyfajta meditáció, befelé nézés, belső párbeszéd kivetülése. Akkor van esélye a felelős felnőtt énnek meggyőznie a primitív vagy naív gyermeki ösztönént, pláne reménytelenség esetében, hogy mindig van kiút és remény, hogy jobb lesz, és a mély gödör, amelyben aktuálisan tán érzem magam igazából csak egy útelágazás, csak talán épp most nem látom, hogy merre vezet az utam, ilyenkor fontos megtalálni azt, aki tud segíteni az útkeresésben! Pszichológus, pszichiáter, mentálhigiénés szakember, vallási vezető, pap, rabbi, szerzetes, jó barát vagy épp az a kedves ismeretlen az utcán! Visszanézve sok év múlva legyen ez csak egy nagyon rossz időszak, de mégsem az utolsó napom! Annyi tervem van még, annyi mindent imádok csinálni, enni, inni, ami mind nem lesz, ha én sem leszek, szóval nem éri meg, bármi is az, én legalább is mindent, amit szeretek jobban szeretem, mint hogy le tudjak mondani róla bármilyen nyavalya miatt! Vesszen a nyavalya, a pasi vagy csaj vagy munka vagy szülő! Éljen a felnőttlét, hogy a magam ura vagyok már! Senki nincs egyedül, csak legfeljebb nem veszi épp észre, hogy mennyien szeretik! Kérj segítséget, sosem vagy magad, ne bántsd magad!!!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!