Mennyire gyakori az, hogy egy autista gyermek egyik szülője hirtelen meghal az állandó feszültség miatt, ami azért van, mert nagyon nem bír vele, mert esetleg öntörvényű és nem viszi intézetbe?
Figyelt kérdés
Csak kíváncsi vagyok.szept. 25. 20:10
11/21 anonim válasza:
Ha nem képes megőrizni a pozitivitását, akkor belebetegedhet de ez igaz mindenkire!
Muszaj tudatosan törekedni a pozitivitásra
12/21 anonim válasza:
Rokonom a gyerek két éves korától sose aludt végig egy éjszakát. Végül meghalt daganatban .
Biztos szerepe volt benne a harminc éven át tartó állandó stressznek.
13/21 A kérdező kommentje:
12 Azok után hogy viszonyulnak a gyerekhez a hozzátartozók?
szept. 25. 22:13
14/21 anonim válasza:
Az ilyen jellegű kérdéseknél elgondolkodom mindig, kérdést miért nem lehet "lepontozni"??????? De most komolyan kérdező, te ezt értelmes kérdésnek tartod???? Nem érdekel a válaszom lepontozása..... De hogy élhetnek ilyen szűk látókörű emberek a világon?????
15/21 A kérdező kommentje:
Kíváncsi voltam.
szept. 28. 20:07
16/21 anonim válasza:
14-es vagyok. Oké Kérdező megértem, hogy kíváncsi vagy, de szerinted egy szülőt ebben az esetben nem az motivál, hogy minél tovább tudja a beteg gyermekét ápolni????? Pont az ilyen betegségben szenvedő gyermekek szüleiben van egy olyan színtű őserő, hogyha kell még 70 évesen is megápolja a gyerekét....... Ahol lakom, a gyerek súlyosan sérült, fogyatékos volt, az anyukája még idős korában is a beteg gyerekét tolta kerekesszékben..... El sem tudod képzelni, milyen lelki erő kell ehhez......
17/21 A kérdező kommentje:
De. Csak hallani lehet olyanról is, hogy tragikus hirtelenséggel meghal valaki.
szept. 28. 21:05
18/21 anonim válasza:
16.: Ez egy mítosz. Attól, hogy sok szülő ezt bírja, sokan nem bírják. Súlyos depresszió, gerinc-és szívbetegségek, stb. alakulhatnak ki. Másrészt az is gyakori, hogy az autista gyereknek e szülője is enyhén az, mert ez nem ritkán örökletes. Az autisták nagy részének meg eleve érzékenyebb az idegrendszere, könnyebben kifáradnak, egyes zajok irritálják őket.
19/21 anonim válasza:
Ismerős öngyilkos lett. 2 huele gyereke volt
20/21 anonim válasza:
Szülőt mi motiválja a beteg gyermekének az ápolására, pláne ha már felnőtt az a "gyermek". Igen van aki a kötelesség mintapéldája, és csinálja és fel sem merül benne hogy ne ő gondoskodjon az utódjáról ebben a helyzetben. Van akit kényszer, mert nem kap segítséget az államtól, meg senkitől sem. A választ akkor tudod meg, ha minden ilyen beteg gyerek szüleivel egy anonim kérdőívet kitöltetsz. Szerintem is az utóbbi van többségben, csak mert olyan álszent a társadalom, hogy fel sem fogja hogy az érintett szülő nagyon szívesen rábízná a "gyereket" egy intézményre, ahol gondos ellátást és felügyeletet kap. De ilyen intézmény nincs vagy nagyon ritka, és ha van is akkor önerőből finanszírozandó és ezt nem tudja fizetni saját jövedelemből, hisz egy beteg kiskorú mellett nem ehetett nagy jövedelme, és magas pozíciója. Így marad a kényszer megoldás, az hogy elveszi az életét egy helyzet amit nem ő választott és ebbe csendben belehal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!