Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Menjek közösségbe dolgozni...

Menjek közösségbe dolgozni szociális fóbiásként ?

Figyelt kérdés
Képtelen vagyok társaságba dolgozni,de egyedül se lehetek állandóan,mert az csak ront a helyzeten. Jó ideje nincs munkám és már nagyon zavar és szégyenlem. Többnyire olyan munkahelyeim voltak ahol egyedül voltam és voltak olyanok is ahol társaságba ,de akkor szorongtam és zavarba voltam. El kellett jönnöm. Terápiára nem tudok járni mert olyan helyen lakom ahol nincs pszihologus. Antideprenszánst szedek de nem ér semmit a fóbiámra. Már nem tudom mi lenne a jó,de szeretnék dolgozni és jól érezni magam emberek közt,de nem tudok feloldódni. Mit tegyek ?
szept. 17. 04:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Először is szerintem aprólékosan kezd el az emberekkel való kapcsolatod. Ne vágd magad bele egyből a melyvízbe, mármint ezalatt a munkát értem , ahol muszáj emeberekkel beszélned , tehát a munka is rá kényszerít erre… Először inkább aprólékosan, kezd olyan helyeken ahol nincs annyi tömeg , ha van egy jó barátod , akkor az is egy plussz pont mert akkor ő is elvihet téged , esetleg vásárolni ,kajázni , moziba stb.. próbálj meg pozitív élményeket szerezni.. hány éves vagy?Fiú ,lány?

Én 22lány😊😊

szept. 17. 04:51
 2/4 A kérdező kommentje:
40f.
szept. 17. 05:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Példának tudom hozni egy rokonomat. 30as srác.

Világ életében rettegett a magasságtól. Felállt egy székre, akkor remegett a lába, emeletes házakban ki se mert nézni az ablakon mert páni félelem lett úrrá rajta, tehát el tudod képzelni. Megkeserítette az életét.

Otthagyta a diplomás állását azért hogy alpinista legyen. Tehát hogy emeletes házakat tisztít kívülről, egy kötélről lelógatva.

Kedvenc hobbija a hegymászás lett, de nem az a falmászás, hanem élesbe, rohadt magas hegyeket mászik meg.

Szembe nézett a legnagyobb félelmével ami megkeserítette az életét, és ő győzött.

Én ezt tudom tanácsolni. Egy igazán erős ember így tesz.

szept. 17. 07:20
 4/4 anonim ***** válasza:

Milyen antidepresszánst szedsz? Nekem az a hozzáállás segít, hogy csak egy napra előre gondolkodom, nem aggódom a távolabbi jövő miatt. Ha nem sikerül jól egy nap (munkahelyen), majd a következő jobb lesz. Én hívő vagyok, és Jézus tanította ezt. "ne aggodalmaskodjatok a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolga felől. Elég minden napnak a maga baja."

Építsd fel, erősítsd meg magad belülről, és akkor lesz miről beszélned másokkal. Például olvassál könyveket, nézz filmeket, gondolkodj. Ez önbizalmat fog adni.

szept. 17. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!