Menjek közösségbe dolgozni szociális fóbiásként ?
Először is szerintem aprólékosan kezd el az emberekkel való kapcsolatod. Ne vágd magad bele egyből a melyvízbe, mármint ezalatt a munkát értem , ahol muszáj emeberekkel beszélned , tehát a munka is rá kényszerít erre… Először inkább aprólékosan, kezd olyan helyeken ahol nincs annyi tömeg , ha van egy jó barátod , akkor az is egy plussz pont mert akkor ő is elvihet téged , esetleg vásárolni ,kajázni , moziba stb.. próbálj meg pozitív élményeket szerezni.. hány éves vagy?Fiú ,lány?
Én 22lány😊😊
Példának tudom hozni egy rokonomat. 30as srác.
Világ életében rettegett a magasságtól. Felállt egy székre, akkor remegett a lába, emeletes házakban ki se mert nézni az ablakon mert páni félelem lett úrrá rajta, tehát el tudod képzelni. Megkeserítette az életét.
Otthagyta a diplomás állását azért hogy alpinista legyen. Tehát hogy emeletes házakat tisztít kívülről, egy kötélről lelógatva.
Kedvenc hobbija a hegymászás lett, de nem az a falmászás, hanem élesbe, rohadt magas hegyeket mászik meg.
Szembe nézett a legnagyobb félelmével ami megkeserítette az életét, és ő győzött.
Én ezt tudom tanácsolni. Egy igazán erős ember így tesz.
Milyen antidepresszánst szedsz? Nekem az a hozzáállás segít, hogy csak egy napra előre gondolkodom, nem aggódom a távolabbi jövő miatt. Ha nem sikerül jól egy nap (munkahelyen), majd a következő jobb lesz. Én hívő vagyok, és Jézus tanította ezt. "ne aggodalmaskodjatok a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolga felől. Elég minden napnak a maga baja."
Építsd fel, erősítsd meg magad belülről, és akkor lesz miről beszélned másokkal. Például olvassál könyveket, nézz filmeket, gondolkodj. Ez önbizalmat fog adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!