Lehet még valaha úgy igazán boldog?
Nem vagyok depressziós, bipoláris zavarom van, de kezelnek vele, hangulatjavítót szedek, most jelen pillanat nincs semmi rossz az életemben, viszonylag jól is érzem magam a bőrömben, általában jó kedvem van, de úgy igazán boldognak már nagyon rég nem éreztem magam, talán 2021-ben, ha tippelnem kellene. Van két nagy traumám az életemben, amiket úgyahogy sikerült feldolgoznom, az egyik 2020-ban, ott édesapám halt meg, a másik pont egy éve, 2023-ban. Az útóbbit szerintem nem feldolgoztam, csak elnyomtam magamban. Minden olyan monoton az életemben, abból áll a napom, hogy felkelek, tanulok, elmegyek suliba (estire járok) találkozok barátommal, haza megyek, tanulok, alszok. Nem látom az értelmét az életnek, ha ilyen monoton az egész, és ez nagyon nem is fog változni, csak később munka lesz iskola helyett. (félre értés ne essék, nincsenek szuicid gondolataim). Édesapám halála ellenére (2020 május) 2020 második felében, és 2021-ben boldog voltam, mint említettem az elején, szerintem azért, mert ott is elnyomtam magamban, mint a mostani traumát, 2022 nyarán voltam a legrosszabbul, minden ok nélkül, akkor pszichiátriára akartak zárni, önsértés miatt, de mivel 18 voltam, így nyilatkozhattam, hogy nem csinálok több ilyet és kijöttem.
Nagyon szeretnék utazgatni, nyilván csak szünetekben, főleg nyáron, de barátom erre sajnos nem vevő, úgy meg nem enged el, hogyha barátnőmmel mennék, pedig ő benne lenne. Igénylem most nagyon a környezet változást, el is szeretnék költözni a városból, de ez persze nem olyan egyszerű.
Szerintetek lesz valaha jobb? Vagy mit kellene csinálnom? Kicsit aggaszt, hogy most tényleg semmi bajom, és így se vagyok boldog, csak jó kedvű, ami nem ugyanaz
Nem vagy depressziós? Hiszen a bipolárisnak mégpedig vannak depressziós epizódjai..:D
Beszélj erről azzal a szakemberrel, aki kezel téged, mert ő jobban ismer téged és a kórtörténedet.
Amíg nem derül ki, hogy mi a probléma pontosan, addig nem várható jelentős javulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!