Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Emetofobia es depresszio ez...

Emetofobia es depresszio ez lenne a veg?

Figyelt kérdés

Nincs kedvem semmihez. Egesznap fekudni, aludni akarok. Nem erdekel semmi. Dolgozni sincs mar kedvem, tappenzen vagyok félek hogy mindenhonapba tappenzre megyek es emiatt kifognak rugni.Baratnom van de felek hogy a rossz allapotom miatt elfog hagyni.Nincs jo hangulatom es allandoan faradt vagyok. Probaltam edzeni az egy kicsit feldobott de most meg a torkom faj nagyon erosen. Az elet nem olyan jo dolog arra jottem ra.

Ez lenne az ugynevezett depresszio?

szept. 4. 11:10
 1/1 anonim ***** válasza:
43%

Persze, lehet depresszió, de azt meg szokták állapítani orvosok, kivizsgálás után, ugyanis ez egy betegség. Amiatt mert sokszor letört vagy, még nem biztos, hogy depressziós is vagy.

Nekem is voltak ilyen időszakaim, sokszor. Nekem a magnézium B6 vitamin segített. Nevetségesen hangozhat, de szerintem próbáld ki, csodákra képes. Hatását kb 2-3 hét után fejti ki, kiegyensúlyozottabb lesz tőle az ember.

Figyelj a környezetedre, legyél napfényes helyen, ne húzd le a sötétítőt. Ennek is hatása van az ember hangulatára.

Szerezz egy fasza hobbit.

Ez a legjobb tanácsom.

Egy igen jó hobbi simán eltereli az ember figyelmét a gondokról, és jó kedvet is ad.

Próbáltad az edzést, az segít is, hobbinak sem rossz, de nem erre gondolok.

Próbáld ki a festést például. Vegyél egy hegedűt, és tanulj meg játszani rajta. Vannak akik az agyag formálásban, szobrászkodásban találják meg magukat. Vegyél egy macskát, tartsd a szobádban, vagy hörcsögöt, teknőst, vagy valami más állatot, gondozd és tanítsd. Írj könyvet! Nekem a számítógépes játékok a hobbim.

Tudod, hogy személy szerint én mit figyeltem meg? Ez jól kapcsolható ide.

2 dolog.

1) Az embert nem ilyen környezetre tervezték... Több milliárd évet töltöttünk el a dzsungelban. Fák, bokrok, friss levegő, a kék ég és az állatok között éltünk ez idő alatt. A környezet, amiben most élünk, 100%-ban mesterséges.

Mesterséges ágyban kelsz, mesterséges reggelit eszel, mesterséges járművel mész el a mesterségesen előállított igényt kielégítő mesterséges állásodba, hogy mesterségesen megkonstruált pénzt keress, amiből mesterséges dolgokat vehetsz a mesterségesen (reklámok és egyéb impulzusok) által megteremtett vágyaid kielégítésére.

Hol itt a természet, amihez az ember ezen leírhatatlanul hosszú idő alatt, amíg kifejlődtünk, hozzászokott? Sehol. Ez a gond. Ezért van ennyi depressziós ember.

A legokosabb embereket ajánlom a figyelmedbe. Ott van például Kassai Lajos lovasíjász. Az ember a természetének megfelelő életet kell hogy éljen.

Önellátó gazdálkodást alakított ki egy nagyobb területen, állatok társaságában, amikkel napi szinten jó kapcsolatot ápol. Maga termeszti ételét, maga tetszése szerint gazdálkodik, vet és arat. Úgy él, ahogyan, és amire az ember kifejlődött. És boldog. Kiegyensúlyozott.

Ez a mesterséges élet alig pár éve alakult így ki, az ember fejlődésének nagyjából az utolsó 0.00001%-ában ha az idő terjedelmét tekintjük.

2) Az ember természetességéből adódik: Mi állatok vagyunk.

Állatok.

Okos ugyan, de állatok vagyunk, egy faj, élőlények.

Ki veszi napi szinten arra a fáradtságot, hogy azt az állati lényt, aki te magad vagy, "jól tartsa"? Boldognak tartsa meg, éltesse?

Javarészt senki, ez nem csak a te esetedben van így, hanem mindenkiében. Ez egy ilyen világ.

Viszont.

Ha ezt így észrevettük. Akkor világos: legyél te az, aki "jól tartja" ezt az állatot. Képzeld csak el: ha fognánk egy például puli kutyát, és oda állítanánk akárki, akár az én, akár a te helyedbe, hogy élje az életünket! Én másról is ezt látom, de például magamról egészen biztosan kijelenthetem: pár nap után már nem lenne valami boldog lény...

Ez tehát egy feladat.

Oda kell figyelnem arra, hogy én magam boldog legyek. Más nem teszi ezt meg. Én viszont megtehetem. Ezért el is kezdtem odafigyelni erre. Minden nap megvizsgálom: boldog vagyok? A boldogság ugyanis nem egy "cél" amit ha elérsz, akkor boldog vagy, és kész. Ez egy folyamatosan elérendő, fenntartandó állapot, mindennapos feladat, hogy elérd: boldog legyél.

Én egy ilyen mindent szabályok szerint felfogni szerető ember vagyok, ezért kialakítottam magamnak egy képzeletbeli 10-es skálát a következőképpen:

A maximum 5. Minuszba -5-ig mehetek. A 0 a közép érték.

Minden nap megvizsgálom: Boldog vagyok most? Esetleg észreveszem: Nem. Nagyon nem. Mondjuk 1....

Mi okozza ezt? Rossz gondolatok? Rég kapott törődés? Mivel okozhatnék magamnak boldogságot?

És én személy szerint igyekszem a "boldogság - méteremet" a lehető legmagasabban, TUDATOSAN tartani.

Én arra jöttem rá, hogy magamat úgy tartom jól, ha odafigyelek erre.

Például..

- Néha egy jó meleg habfürdő egy pohár bor társaságában, lágy, Jazz zenét hallgatva, félhomályban, gyertya fény mellett.

- A munkahelyen az asztalom fiókjában több rágcsálnivaló, csoki, cukor felhalmozása, hogy ha úgy van, boldogságot okozhassanak nekem.

- Kint a természetben (akár kertben) egy felállított sátorból kilógó fejjel a csillagokat bámulni, miközben zenét hallgatok

Sorolhatnám reggelig.

Ezek mind olyan dolgok, amiket ha bele gondolsz nem tesz meg neked senki. De nekem például ezek okoznak boldogságot. Ha én nem teszem, hát nem is lesz ebből semmi. És akkor nem csodálkozok, ha nem vagyok boldog.

Ez tehát egy feladat.

Tedd fel magadnak a kérdést, és válaszolj Önmagadnak, Őszintén:

Mikor tettél bármi igazán nagy erőfeszítést, azért, hogy TE, és nem MÁS boldog legyen?

Gyűjtsd ezeket az élményeket. És éld meg a pillanatokat.

Akkor boldog lehetsz.

szept. 4. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!