Nem tudok magamban jól szórakozni?
Figyelt kérdés
Húszéves OCD-s vagyok és nagyon magányosnak érzem magam. Hiába próbálok kommunikálni, kapcsolatokat kiépíteni, nem igazán van vele szerencsém. Már volt olyan is, hogy csak random embereket meghívtam egy sétára, mert hiányzik egy jó barát, akivel lehet menni programokra. Ha egyedül vagyok, elkap a spirál, felemésztenek a gondolataim, és az érzés, hogy senkinek sem vagyok elég jó. A gyökere az, hogy a szüleim nem foglalkoztak velem "eleget" gyerekkoromban, így most egyszerre félek attól, hogy elhagynak és folyamatosan keresem a megerősítést, hogy tényleg szeretnek. Akinek volt/ van hasonló, hogyan kezelte? Sokat fejlődtem az utóbbi hónapokban, de úgy érzem, szükségem van egy jó barátra (azokon kívül, akik vannak, mert velük sem tudok mindig lenni).aug. 30. 18:53
2/4 A kérdező kommentje:
De, mert amiatt is romlottak a kapcsolataim. Ha nem vagy OCD-s, ezt honnan tudhatod?
okt. 27. 17:56
3/4 anonim válasza:
Első lépésben próbálj olyan kapcsolatrendszert kialakítani, ami nem elsősorban a barátkozásról szól, hanem valamilyen közösen végzendő tevékenységről, közösen elérendő célról. Pl. helyi hagyományápolás, állatvédelem, túrázás, tánciskola, örökségvédelem, zenekar stb., ami téged is érdekel. A közös tevékenység/cél összetartja és strukturálja a kapcsolatrendszert. Ha a tevékenység valamilyen hasznos, jótékony célra irányul, az már önmagában is jó érzés. Ha benn vagy egy ilyen társaságban, akkor fejlesztheted a társas készségeidet és esetleg mélyebb emberi kapcsolatokat is ki tudsz alakítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!