Miért nem tudok veszekedni hanem sírógörcsöm van?
Figyelt kérdés
Már régóta észrevettem magamon, hogy ha veszekedésre kerülne a sor, pl. Valaki elkezd velem veszekedni, vagy csúnyábban szól hozzám/hangosabban, ha tudom hogy nincs igaza, akkor sem bírok megszólalni. Igazából magamban nagyon sokat idegeskedek, és meg tudom fogalmazni magamban hogy mi a gond/ mi nincs rendben. De ha valakivel szemtől szembe kerülök egyszerűen nem tudok megszólalni csak nézek a semmibe és sírógörcsöm van. Olyan mintha nem mernék vissza szólni. Régebben anyummal egyszer vitáztam, akkor annyira megbántottam hogy sírva elment otthonról és nem szólt hozzám napokig. Azóta van ez inkább. Lehet ennek valami köze hozzá? A furcsa hogy hozzám közel álló személyel vitázok pl a férjem. De pl. Ha anyós vagy egy más valaki beszól, hiába esik rosszul vagy dühöngök magamban, rám jön egy sírógörcs, nézek a semmibe, vagy inkább elmegyek onnan csak ne kelljen vissza szólnom. Úgy érzem ennek valamilyen lelki vagy mentális oka lehet. Mivel ez nagyon kellemetlen számomra mert így szinte úgy "pattogok" ahogy más fütyül, ezen változtatni szeretnék nagyon hamar.. segítenének kérlek? Mit tegyek? Hova forduljak? Kérlek ne írjatok olyanokat hogy puhány vagyok meg ilyenek.. az most nem segít.aug. 23. 10:18
1/3 anonim válasza:
Szia, hasonló problémám van mint neked. A megoldást erre sajnos nem tudom, bár nekem az segített hogy elhatároztam magamban, hogy igenis jogom van kifejezni a véleményem, és ha valaki emiatt bepikkel rám az nem az én saram. Valamint nem tudom, hogy te is ilyen vagy-e, de nekem továbbá segített az is, hogy egy csomó dolgot, ami nem fontos elengedtem, hiszen feleslegesen veszekedni se jó.
Valamint az vigasztaljon téged, hogy az semmit se jelent, ha valaki “nyer” egy vitában/veszekedésben, mert az esetek többségében nem az nyer, aki több érvet mond, hanem az, aki aggresszívabb.
2/3 A kérdező kommentje:
Ez hasznos tanács, megpróbálom megfogadni. 🙂 Igen, sokszor idegeskedés után rájövök hogy jelentéktelen dolgon idegeskedtem, szóval ezeket megpróbálom csökkenteni először is. Tulajdonképpen én a veszekedések következményeitől félek inkább és attól hogy megbántok valakit. De igyekszem ezt leküzdeni. Köszönöm. 🙂
aug. 25. 09:48
3/3 veszettkecske válasza:
Idegesen nehezebben fogalmaz az ember finoman, ezért nehéz a feszült helyzetben érvekkel védeni magunkat . Akkor leginkább csak szitok jön ki, ami pedig olaj a tűzre. Veszekedés nem ugyanaz mint a vita.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!