Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire való a pszichiáter?

Mire való a pszichiáter?

Figyelt kérdés
Mire való a pszichiáter? Hogy ha úgy se tudja a beteg problémáit meg oldani? A problémám az hogy elhunyt az édesanyám! És most a házi orvosom ezért pszichiáterhez küld. De minek?

aug. 19. 15:51
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
100%

Fogadd őszinte részvétem. Viszont a lényeg kimaradt: mi alapján küld pszichiáterhez a háziorvos? Depressziós vagy? Önmagában egy haláleset ezt nem indokolja, ha valaki nem mutat kóros gyászreakciót. Én 22 éves voltam, amikor anyukám meghalt, én szerveztem meg a temetést is, soha nem jártam pszichiáternél. Sajnos a halál az élet része, mindannyian veszítünk el hozzátartozókat az életben. Biztos van, vagy volt neked is valami mentális problémád, hogy most pszichiátert javasol az orvos. Jobbulást.

Remélem, az öngyilkosságot nem azért hozod példának, mert azon gondolkodsz.

aug. 20. 13:57
 12/44 anonim ***** válasza:
100%

#11-es, olvasd el a kérdező kommentjeit.

Abból egyértelmű, hogy segítségre van szüksége.

aug. 20. 14:16
 13/44 anonim ***** válasza:
100%
Ha öngyilkossági gondolatok kínoznak, feltétlenül menj sürgősségi ellátásba. Jobbulást kívánok.
aug. 20. 14:50
 14/44 A kérdező kommentje:
11-es! Csak azon jár az eszem hogyan halhatnék meg! 12-esnek! Nincs szükségem segítségre. Azt hiszem magam is meg tudok halni. Mondjuk egy jó kis gyógyszer túl adagolásban. 13-as. Nem vagyok sürgös eset. Maximum egy kicsit kába, a túl sok altatótól.
aug. 20. 14:56
 15/44 anonim ***** válasza:
54%

Az élet szép, kedves kérdező. Nekem is meghalt anyukám, sőt, a családom nagy része már nem él. Vannak gondjaim is, de annyi szépség van az életben, kár lenne önként befejezni. Nagyon nagy kár lenne, ha megtennéd. Ilyenkor, a mélyponton azt hiheted, a halál a legjobb megoldás és nem látod a kiutat. Hívj fel szerintem egy segélyvonalat.

[link]

aug. 20. 15:15
 16/44 A kérdező kommentje:
15-ös! Inmár 47 évesen egy kicsi bele fáradtam! És 47 év kellett arra hogy rá jőjek hogy életnek nincs értelme. A segély vonal csak egy felesleg, úgy sem támasztják fel az elhunytakat. És még mindig úgy gondolom hogy felesleges a pszichiáter. Mert úgy sem tudja az elhunytakat feltámasztani. És tudud mint? Senkinek sem tűnne fel ha meghalnék. Úgy is felesleg vagyok. Minek élni? Főleg abban a tudaban hogy ha egyszer úgy is meg kell hogy haljak!
aug. 20. 15:26
 17/44 A kérdező kommentje:
15-ösnek. Jobban át gondolva. Ide nekem nem segély vonal kell. Ha nem egy jó erős akasztó kötél kell nekem.
aug. 20. 15:45
 18/44 anonim ***** válasza:
Egyébként egyidősek vagyunk, kedves kérdező. 15-ös vagyok. A te korodban, a mi korunkban ez a természetes, elveszítjük az idősebb családtagjainkat. De attól még szép az élet.
aug. 20. 16:08
 19/44 A kérdező kommentje:
Nem szép az élet! Sőt felesleges élni! Mert mi az hogy csak úgy a semmibő család tagok hullanak / hallnak meg. Ha a család tagok meg hallnak, akkor én miért maradjak életben? Minek élni? Szóval 47 évesen bele fáradtam az életbe. Nincs is értelme már élnem! Ide már csak egy jó erős akasztó kötél kell!
aug. 20. 16:29
 20/44 anonim ***** válasza:
100%

14

Dehogynem vagy súlyos eset. Komoly szuicid gondolataid vannak. Azonnal fordulj pszichiátriára. Nem éri meg eldobni az életedet.

Nem vagy egyedül.

Krízisben hívd a 116-123at!!!

aug. 20. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!