Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire való a pszichiáter?

Mire való a pszichiáter?

Figyelt kérdés
Mire való a pszichiáter? Hogy ha úgy se tudja a beteg problémáit meg oldani? A problémám az hogy elhunyt az édesanyám! És most a házi orvosom ezért pszichiáterhez küld. De minek?

aug. 19. 15:51
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
70%
Hogy könnyebben fel tudd dolgozni édesanyád halálát.
aug. 19. 15:53
 2/44 anonim ***** válasza:
66%
Valószínűleg úgy látja, hogy kóros gyászban vagy, vagy nem megfelelő a stresszkezelésed: pl. inni kezdtél, vagy hasonló.
aug. 19. 15:55
 3/44 A kérdező kommentje:
2-es! Idáig napi 2 liter pepsi colát ittam. De most már napi 3 liter Coca Colánál tartok! És tényleg több colát iszom!
aug. 19. 15:56
 4/44 anonim ***** válasza:
86%
A pszichiáter el tud küldeni pszichológushoz, ő tud beutalót adni a pszichológushoz. A pszichológus amúgy hasznos is lehet, de a pszichiáter legtöbbször csak a gyógyszert irogatja fel.
aug. 19. 16:04
 5/44 anonim ***** válasza:
79%

Pszichiáter arra jó, hogyha azt látják rajtad, hogy egy olyan irányba indultál el, aminél már gyógyszeres beavatkozás kell, mert kezdesz magadra önveszélyes lenni. (Nyilván ennek vannak fokozatai).

A pszichiáter nem zárja ki a pszichológust. Az, hogy gyógyszereket írogat az igaz, de azt ne lásd mögé, hogy feleslegesen. (Nyilván van, amikor sajnos az orvos nem megfelelő). De annak a gyógyszernek funkciója van.

aug. 19. 16:47
 6/44 A kérdező kommentje:
5-ös! Hát most aztán meg könnyítetted az életemet! Igy viszont be veszek egy doboz zopigent, egy doboz tramadolt, és egy doboz Covecardot mind egyszerre.
aug. 19. 16:50
 7/44 anonim ***** válasza:
86%

A pszichiáter akár pszichológus bevonásával, akár anélkül tud segíteni a gyász feldolgozásában, még mielőtt nagyobb gond lenne.

Vedd komolyan, amit a háziorvos tanácsol.

Nekem is segített a pszichoterápiás kezelés a gyász feldolgozásában.

aug. 19. 17:36
 8/44 anonim ***** válasza:
76%
Segíteni fog. Ha kell elküld pszichohoz. Fogadd el, h segítség kell és kész. Nehéz egy szülö halálát feldolgozni.
aug. 20. 01:29
 9/44 anonim ***** válasza:
75%

A pszichiáter orvos, ugyanúgy, mint a háziorvosod, csak más orvosi területeken dolgoznak.

Amit a 6. válaszként írtál elég ok hozzá, hogy ilyen nagyon aggódjon érted, miattad és pszichiátert tartson szükségesnek, mert ön- és/vagy közveszélyesnek érez téged.

Én pszichológuspárti vagyok, de megértem a pszichiáterek szükségességét is sürgős esetekben, mint ezek szerint a tied is, kérdező, ha ilyet írsz.

aug. 20. 09:57
 10/44 A kérdező kommentje:
9-es! Ha sürgős lennék akkor nem augusztus 28-rakaptam volna időpontot! Hanem hamarábbi időpontot! Mivel a beutaló kelte augusztus 7. volt. Igy aznapra vagy másnapra kaptam volna időpontot. Ha sürgős lett volna! De nem sürgős. Sőt a beutaló sem sürgősségi beutaló volt. Úgy hogy nem sürgős kategoria! És mi van ha addig (augusztus 28.-ig) öngyilkos leszek vagy lennék?
aug. 20. 11:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!