Mire való a pszichiáter?
Pszichiáter arra jó, hogyha azt látják rajtad, hogy egy olyan irányba indultál el, aminél már gyógyszeres beavatkozás kell, mert kezdesz magadra önveszélyes lenni. (Nyilván ennek vannak fokozatai).
A pszichiáter nem zárja ki a pszichológust. Az, hogy gyógyszereket írogat az igaz, de azt ne lásd mögé, hogy feleslegesen. (Nyilván van, amikor sajnos az orvos nem megfelelő). De annak a gyógyszernek funkciója van.
A pszichiáter akár pszichológus bevonásával, akár anélkül tud segíteni a gyász feldolgozásában, még mielőtt nagyobb gond lenne.
Vedd komolyan, amit a háziorvos tanácsol.
Nekem is segített a pszichoterápiás kezelés a gyász feldolgozásában.
A pszichiáter orvos, ugyanúgy, mint a háziorvosod, csak más orvosi területeken dolgoznak.
Amit a 6. válaszként írtál elég ok hozzá, hogy ilyen nagyon aggódjon érted, miattad és pszichiátert tartson szükségesnek, mert ön- és/vagy közveszélyesnek érez téged.
Én pszichológuspárti vagyok, de megértem a pszichiáterek szükségességét is sürgős esetekben, mint ezek szerint a tied is, kérdező, ha ilyet írsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!