Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Aggódom a családom miatt,...

Aggódom a családom miatt, normális?

Figyelt kérdés

20L vagyok, én magam egyébként nagy hipochonder, most elszállták a fejem ilyen gondolatok… az elmúlt hónapokban elkezdtem egyre jobban aggódni a családom miatt, különösen a szüleim miatt. Az 50-es éveik elején járnak, és ebben a korban nagy a kockázata mindenféle súlyos betegség kialakulásának (rák, infarktus, stroke,stb). Ők egyáltalán nem aggódnak, de én nagyon. Tekintettel arra, hogy ők nem igazán mennek orvoshoz, hacsak nincs valami NAGYON nagy baj, és eléggé egészségtelen életmódot folytatnak, plusz vegyi üzemben dolgoznak, még jobban bennem van ez az aggodalom. Nem akarom elmondani nekik a félelmeket, mert tudom, hogy csak jól kinevetnének. Nem akarom, hogy betegek legyenek, és nem akarom elveszíteni őket fiatalon.

Mit tegyek ebben a helyzetben? Tudom, kár aggódni mert bárkivel történhet bármi, de mégis most ezzel nagyon elborult az agyam…

aug. 14. 22:25
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, hogy én mennyire átérzem a helyzeted :( 18/L vagyok (hasonló módon hipochonder), és engem is nagyon megérint ez a téma. Gyakran kapom magam azon, hogy sírok elalvás előtt és kinzom magam az ilyen gondolatokkal, szintén főleg a szüleimmel kapcsolatban, mivel szinte csak ők vannak nekem. :/ Úgyhogy én is nagyon örülnék bármiféle tanácsnak.
aug. 14. 22:37
 2/2 anonim ***** válasza:
48%
Szerintem ha őszintén leülsz velük beszélgetni nem fognak kinevetni, főleg ha látják rajtad az aggodalmat. Fő a nyitottság és el kell mondani amit belül érzel. Megkérheted őket hogy egy alapvető szűrővizsgálatra menjenek el annak érdekében hogy minden rendben van, és megtudj nyugodni. Egyébként ha ilyen vegyi anyaggal dolgoznak valószínűnek tartom hogy a munkahelyen is van orvosi alkalmassági vizsgálatuk amelyen minden évben át kell esniük. Itt nyilván nem fognak kimutatni semmi rákra utaló jelet. Egyszerű tüdőszűrés szem vizsgálat stb. Egyébként normális az ha aggódik az ember a családja miatt csak ne menjen a te egészségedre se ez a túlzott aggódás.
aug. 14. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!