A gondolataimmal irányítani tudom, hogy milyen hormonjaim szabadulnak fel?
A nagyon erős, szorongást okozó gondolatok, fizikai tünet formájában is megjelenhetnek a testben (mint pl nálam).
Ezek szerint pusztán a gondolataim közvetlen hatással lehetnek a közérzetemre, tehát hogy milyen hormonok szabadulnak fel.
Ez azt jelenti – kicsit meredeken fogalmazva – hogy pusztán a gondolataim irányításával irányítani tudom a testi folyamataimat, ezáltal a mentális állapotomat, tulajdonképpen a jóllétemet és boldogságomat.
Gyakorlatilag semmiféle szert, drogot, ételt, fizikai gyakorlatot nem kell alkalmaznom.
De még csak nem is kell történnie semmilyen rám ható eseménynek az életemben.
Elég ha csak ülök, és a figyelmemet folyamatosan olyan gondolatokra fókuszálom, amik jó érzéseket keltenek.
Ti mit gondoltok erről, ez így valós, lehetséges ez? Ennek van bármiféle tudományos alapja?
De mégsem tudom soha megcsinálni. Neked megy? Ha ér egy rossz dolog az életben, te át tudod formálni azt a tapasztalást tudatosan?
Vagy ha végignézel egy híradást, neked utána nem szoktak eszedbe jutni a rossz hírek, így befolyásolják a mindennapjaidat?
Ha valakit mondjuk zavar hogy nincs barátnője/barátja, vagy csóró. És ez a dolog folyamatosan nap mint nap kísérti. Ez a bizonyos "kísértés" gondolatok formájában keletkezik. Ami valós időben történik az agyában/tudatában. Ha ezt tudnák befolyásolni, bár nem érnék el amit szeretnének, már nem nyomasztaná őket. Tudnának arra koncentrálni hogy elérjék. És ez nem egy fárasztó, kilátástalan küzdelem lenne, hanem egy séta egy úton..
A meditáció elvileg erről szólna nem?
De ha sok rossz dolog vesz körbe ezt nem tudod megcsinálni.
Pl.:
Reggel felkelsz, mész dolgozni, a munkahely nyomaszt. A főnök érzéketlen. A kollégák ugyanolyan kiégettek mint én. Keveset fizet a munka. A jövő kilátástalan. Nem tudom mi lesz. A számlák nőnek. A dolgok egyre drágábbak. Hétvégén szintén az otthoni teendők várnak. Végre pihenek beesek az ágyba/fotelbe. Mint egy zombi, mozdulatlanul "pihenek". Ha családom van, miattuk is szorongok. Őket is rendezni kell. Rosszabb esetben ez is terhel. Felelősség. Gondolatok majd érzések formájában.
A szórakozási lehetőségek olyanok, hogy a kiégett életemet letompítsák. TV, számítógép, telefon. Rosszabb esetben alkohol, drogok. Ilyenkor nem gondolkozok. Csak gyakorlatilag teljesen elüti a figyelmem a valódi életemről. Ez a "kikapcsolódás". Tényleg olyan mintha ki kéne kapcsolnom magam, mert már nem bírok "bekapcsolva" lenni.
Szerintem elég sok embernek ilyen az élete vázlatosan.
Nem a szent grálra jöttem rá. Csak kíváncsi vagyok mások véleményére. Hogy ez feltűnt-e másnak is. Hogy adott pillanatokban dől el, hogy ki hogy érzi magát és hogy áll a dolgokhoz. Ha ezt lehetne tudatosan befolyásolni, mint egy gomb, vagy mint egy mozdulat. Akkor ez a helyzet megváltozna.
Tudok meditációról, különböző relaxációs technikákról, légzéstechnikákról. Nekem egyelőre egyik sem jött be. Van aki konkrétan úgy tud ilyet alkalmazni, mintha bevenne egy fájdalomcsillapítót?
Ha ezt lehetne tudatosan befolyásolni, mint egy gomb, vagy mint egy mozdulat. Akkor ez a helyzet megváltozna.
Ezért kezd el rengeteg ember meditálni például
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!