Mit lehet tenni ha kellemetlen emlékek és érzések törnek elő a múltamból?
Akár naponta többször is előfordul velem, hogy eszembe jutnak olyan a múltamból nagyon fájó érzések és gondolatok. Szinte ismét átérzem a múlt fájdalmait. A gondom az, hogy ez nagyon zavar és nagyon gátlásossá tesz.
Sajnos gyermekkoromban lelki bántalmazásoknak voltam kitéve és ez most is kínoz.
Most mennyi idős vagy?
Ha eddig nem tudtad feldolgozni, lehet, aktívabb módszerekhez kell folyamodni.
És hogy reagálsz ezekre az emlékekre? Leblokkolsz? Nem tudod folytatni a megkezdett dolgokat? Vagy bár a hangulatod rosszabb lesz attól még el tudod látni a tennivalóidat?
Milyen régóta áll fent ez az állapot?
Pszichológusre vagy terápiára nyitott lennél?
Piszológushoz még véletlenül se menj...én is szenvedek régi emlékektől, de túllépek rajtuk.
utólag úgy sem lehet korrigálni a hibákat, meg mi lett volna ha? Ez nagy hiba, felejteni kell..
Szerintem emlékbetöréseid vannak, és ez sajnos normális a bántalmazó gyermekkor után. :(
Pont az ellenkezőjét tanácsolnám mint a 3-as. Bár néha nehéz szembenézni, de egy jó pszichológus nagyon sokat segít! Én 3 évet jártam, és megérte, sokat enyhült a szorongásom, és több lett az önbizalmam.
Vagy ha neked szimpatikusabb, vannak még más módszerek- kineziológus, pszichodráma, családállítás, bars-kezelés stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!