Nem tudok aludni 3 napja, sosem volt ilyen. Mi lehet ez?
szia, 3 napja egyaltalan nem tudsz elaludni? tehat 3x 24 ora alatt? vagy csak nehezen alszol el es igy sokkal kevesebbet?
az alvasproblema (ha egyebkent mentalisan jol vagy) leggyakoribb oka az, ha valaki attol fel, hogy nem tud elaludni
aludni nem lehet ugy hogy az ember akar, sajnos
de ez most rajtad nem segit
ugy tudod elmulasztani, ha azt mondogatod magadnak, hogy nem baj, ha egyaltalan nem alszom, addig is pihenek es nem idegeskedek, relaxalhatsz is, de ne azzal a cellal, hogy akkor elalszol, hanem hogy azzal is pihenj
nekem volt ilyen es nagyon kiborito, plane ha tudja az ember, hogy maganak csinalja, es nem tudja elkepzelni, akinek nem volt meg ilyen
fekudj le egy darabig azonos idoben, az utolso oraban mar ne csinalj semmi stresszeset, kepernyot egy oraval hamarabb tedd felre, inkabb olvass konyvet vagy hallgass csak zenet
ja es ne keresgess a neten errol, ott mindjart megtudod, barmi bajod van, hogy egy lepesre vagy a halaltol vagy a bolondokhazatol
ez gyakori problema es nincs semmi bajod, nyugodj meg!
szivesen.
tehat alszol valamennyit, csak kb. 5 orat forgolodsz elotte. akkor fogadd ezt el most, ezzel mar lehet funkcionalni (jarsz iskolaba vagy dolgozni, idore kell kelni?), es adj magadnak idot, amig megnyugszik ez a szorongas. en mindig, mikor lekapcsoltam a villanyt, azt mondtam magamnak: "tehat most nem aludni keszulok, csak pihenni, ha nem idegesitem maga rajta, akkor az idegrendszerem pihen igy is, es a testem is. ha idegeskedek ezen, jobban kimeritenem az agyam."
azt akartam is irni, hogy ha meg soha semmit nem szedtel, ne indits mirtazapine + altato + Xanax komboval, abbol neked egyfele is eleg lenne (de nem a mirtazapine). De ne szedj ilyet, ha nem biztos, hogy kell, es ha igy gyozod le magadtol, akkor tartosabb lesz, mert ha esetleg meg egyszer igy jarsz, akkor tudni fogod, hogy ez mar egyszer volt, es meg tudtad oldani. igy tovabb tart, de jol megtanulja az agyad magatol.
nekem ugy emlekszem 3 honap ilyen "ugyanakkor fekszem, lenyugszom, csak pihenek, nem kell aludni" volt, ami alatt mar jol es eleget aludtam, de meg gondoltam ra. viszont en 6 honap keserves szenvedes utan kezdtem el!, akkor hallottam ezt a tanacsot. hosszabb tavon pedig megtanultam relaxalni, attol meg jobban alszom: gyorsabban elalszom es melyebben.
szinte nincs olyan ember, akinek elete soran ne lenne az alvasaval valami kizokkenes, ugyhogy nyugodj meg, semmi baj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!