Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichologushoz jarni a...

Pszichologushoz jarni a gazdag emberek kivaltsaga ?

Figyelt kérdés
aug. 10. 09:38
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Honnan tudom hogy jó pszichológushoz járok és nem felesleges a ráköltött pénz?

Csak azért mert valaki pszichológusként hirdeti magát nem garancia hogy jó is, de mire kiderül már jó sok elment rá időben, energiában és pénzben is.

aug. 10. 11:07
 12/19 anonim ***** válasza:
62%

11

Aki jo, en azt vettem eszre, hogy jegyzetel. Ami mar alapbol azt jelenti, hogy a neved felirja, reszleteket ir mikozben beszelsz (remelhetoleg nem csak tetteti, de mar az is kulon munka lenne leplezni). Aki nem jegyzetel elso alkalommal sem, azt szerintem dobjad, talan meg egy eselyt adj neki, de ha megint nem, nem ad feladatot, akkor csukd be az ajtajat vegleg.

aug. 10. 11:28
 13/19 anonim ***** válasza:
54%
#11, plusz kérdezz utána ismerősöknél, keress rá a neten. Kell hozzá egyfajta személyes összepasszolás is, szóval akár azt is megteheted (ha van annyi anyagi tartalékod), hogy egyszerre 2-3 pszichológushoz kezdesz járni és abból választasz (persze teljesen transzparensen, nyugodtan mondd el mindnek hogy keresed azt a szakembert akivel a legjobban megtalálod a közös hangot).
aug. 10. 15:25
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

13

Az lenne ám buli, 2-3 pszichológushoz járni egyszerre pár hétig. 60 ezer ft/hét, 240 ezer forint/hó. Sokan megtehetik. :)

aug. 10. 15:47
 15/19 anonim ***** válasza:
75%

Sajnos igen. Kevés a fizetésünk hozzá, magasak az árak, 20ezer körül vannak mostanság. Nem könnyű kompetens szakembert találni, és ha találsz, akkor is egy hónap minimum, amíg kapsz időpontot, ami lehet, hogy munkaidőben vagy kellemetlen időpontban van.

Otthagysz kb 100 ezret, mire kiderül, hogy működik-e vagy nem, megvan az összhang vagy nem, megértő, odafigyel rád vagy egy pénzéhes f.sz. Ha váltani kell, kezdődhet minden elölről. És ez Budapest, ahol a legnagyobb a merítés.

Óriási kiváltság, ha valaki ki tud fogni egy jó pszichológust, főleg egy pszichoterápiát is folytató jó pszichiátert, az még nagyobb kihívás. Volt a Telexnek tavaly egy videója a hazai helyzetről, szörnyű. Egyrészt, a betegek nagyja ugyebár azt sem tudja, hogy beteg, így alkesz lesz vagy hasonlók. Akik felismerik, zömében egyszer fordulnak meg valahol, jellemzően állami ellátásban, ami romokban van és még kisebb az esély lelkiismeretes pszichiátert vagy pszichológust találni. Magánban is rossz az időpontkérés helyzete, de ez semmi az államihoz képest. Az államiban egyszer megfordulóknak ránézésre felírnak valami benzót, így sok lesz a nyugtatófüggő.

Elenyésző az a szám, akik megengedhetik maguknak, hogy rendszeresen pszichológushoz járjanak és még inkább elenyésző, hogy beválik a szakember és működik a módszer.

A hivatkozott viseó: https://www.youtube.com/watch?v=gLr_v1liEwg

aug. 10. 16:10
 16/19 A kérdező kommentje:
15ös válaszoló én is így látom de akkor hogyan van kiút?
aug. 10. 22:43
 17/19 anonim ***** válasza:
60%

Ingyenes (gyerek)pszichológussal az a tapasztalatom, hogy csak rontott a szitun. 2 hetente egyszer tudott fogadni, akkor is nap közben. Egy csomó családi viszalyt keltett azzal, hogy megírta a szüleimnek, hogy mit beszélek vele, emellett el akart küldeni pszichiáterhez is, annak ellenere, hogy többször hangoztattam, hogy nem akarom.

Végül váltottam, időközben nagykorú is lettem. 17e/alkalom, hetente dolgozunk, normál időben. Érezhető a fejlődés és ő megoldotta anélkül, hogy tele akarna nyugtatózni.

Szóval összegezve sajnos nem lehet tb alapon minőségi ellàtàshoz jutni

aug. 10. 23:27
 18/19 anonim ***** válasza:
61%
#16 sajnos szerencsésnek kell lenni és kifogni egy jó szakembert. Leginkább úgy lehet, ha egy ismerősöd ajánlja jó szívvel, mert neki bevált
aug. 11. 00:57
 19/19 anonim ***** válasza:
21%
A pszichológushoz járás egy pénzlehúzás. Az egész szakma ennyi.
aug. 11. 06:16
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!