Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichologushoz jarni a...

Pszichologushoz jarni a gazdag emberek kivaltsaga ?

Figyelt kérdés
aug. 10. 09:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
39%
A gazdag szó elég relatív
aug. 10. 09:40
 2/19 anonim ***** válasza:
81%

Egy alkalom alsóhangon 10eFt. A diagnózis felállítása 6-8 alkalom, azaz 80eFt. Egy terápia alsóhangon fél év, azaz mintegy 250e Ft.

Ennyi kiadást alighanem nem mindenki engedhet ki magának.

És ne feledjük, ez a legjobb eset kb.

Egy közepes esetben: 12e Ft/alkalom

Terápia hossza 1 év

Azaz 600 ezer Ft az összkiadás (havi szinten 50eFt)

aug. 10. 09:44
 3/19 anonim ***** válasza:
20%
Nem. A betegeké.
aug. 10. 09:46
 4/19 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem sokkal jobb az egészségre költeni, legyen az mentális vagy fizikális, mint később a betegségekre.

Nem a pszichológus drága, hanem a fizetés kevés. A szociális háló szinte nulla az országban. Mi lenne, ha minden munkahelyen, iskolában, vagy úgy bárhol ingyenes mentális segítség lenne, de olyan, ami személyreszabott? Nem a futószalag, meg a gyógyszer kiírasa.

Az emberek akkor elkezdenének gondolkozni, magukkal foglalkozni, felismerések lennének, aztán rájönnének, hogy rohadtul nem normális dolog, ami itt megy az országban. És ez nem cél. A gondolkodó, egészséges mentalitású ember nem cél.

aug. 10. 09:55
 5/19 anonim ***** válasza:
8%
A legalapvetőbb választ elfelejtettétek, van ingyenes pszichológus a legtöbb normálisabb intézményben.
aug. 10. 09:57
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 5!

Én nem felejtettem el, de oda mire bejutsz...

aug. 10. 10:01
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

Nyilván nem a minimálbérrel küszködők, munkanélküliek, hitellel tengődők, de a legtöbb ember megengedhetné magának a pszichológus árát, csak más, kevéssé értelmes dolgokra költik. Csoki, kóla, kávé, cigi, pia, drog stb...

Én havi 300-at keresek és igaz csak havi 2x, de megengedhetem magamnak. Ez nekem havonta egy 32 ezres kiadás.

aug. 10. 10:09
 8/19 anonim ***** válasza:
75%

5

Az ingyenes terápiák most már gyak.lag nem elérhetőek.

7

Csak hogy tudd: a terápia az, amikor min. hetente 1x mész.

Plusz Bp-en a terápia 20 ezer forint/alkalom alaphangon, de inkább 22. Az 80-88 ezer forint/hó.

aug. 10. 10:15
 9/19 anonim ***** válasza:
56%

7-esnel a pont.

De az atlag ezen is csak sir, h draga es a legutolso,amire penzt hajlando forditani az a sajat egeszsege (mentalis es fizikai), pedig csak ez eri meg.

aug. 10. 10:18
 10/19 anonim ***** válasza:

3

alkalom?

Rendes alkalom heti vagy 2 heti minimum. Azzal sem szoroztal, hogy 1 nap nem egy kliens van, hanem vagy 5 - 8, amennyi kedve, ideje tartja.

Es nem 10e a legtobb. Also kategoria 10 - 15 kozott van. De meg ha a te szamitasod menne akkor legyen 10. Oke vannak koltsegei, rezsi, lakber nem rossz helyen, hogy sok kliens legyen, ilyenek. Ezek elviszik a havi penzt tole, de azer ta nettoja nem kis osszeg normalis esetben. Olyan havi 600 korul van szerintem, alkalom ahogy mondtad/kliens/rezsi szerint. Az optimalis es szerencses akar 800e netto, talan 1 milka kozel. Nezd meg a felvetteket most szeptemberben. Ha jol lattam mindenki ha nem az elso 5 ben van a pszichologia.

Arrol nem beszelve, hogy sok pszichologus kezelesi modja eufemja a szarnak.

aug. 10. 10:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!