Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Segítséget kerek! Hol tudnék...

Segítséget kerek! Hol tudnék ingyenes pszichológia terápiát igénybe venni?

Figyelt kérdés

Már évek óta tartó lelki bajaim vannak. Jelentkeztem az állami kórházban is kezelésre, de fullon van. Egyedül valami 10 alkalmas csoportos kezelésre tudok nagy nehezen elmenni szeptembertől. Mivel egyetemista vagyok ott is jelentkeztem pszichoterápiára, de létszám miatt elutasítva. A szüleim szerint ennek semmi értelme és nem hajlandóak erre pénzt adni. Nekem nincs annyi pénzem, hogy tudnám fizetni a 20 ezres alkalmakat.

Mivel régóta nem erzem jól magam a testemben, úgy erzem senki nem szeret és 22 évesen még soha nem volt párkapcsolatom sem, szükségem lenne tényleg terápiára. Eleinte nem vettem ezt komolyan, nem hittem ilyenekben, de változtatni szeretnek a mostani életemen. Sokszor vagyok apró dolgok miatt feszült, rendkívül ideges és kiakadok mindenen is. Úgy erzem és tulajdonképpen látom is, hogy már barátaim sincsenek, mert elmartam mindnekit magam mellől.

2024. aug. 4. 17:44
 1/5 anonim ***** válasza:
60%

Mi okozhatja ezt?

Esetleg írd le, mik okoznak problémát.

Ha nem akarod mindenki számára láthatóan leírni, írj privit nyugodtan!

2024. aug. 4. 17:58
 2/5 anonim ***** válasza:

A háziorvosod adhat neked beutalót. Ha nélküle akarod megoldani, akkor viszont pszichiáterhez kell először időpontot kérned, és ő utalhat tovább.

Illetve vannak a helyi családsegítőnél is pszichológusok.

Mentálhigiénés ellátás címmel is kereshetsz ilyesmit. Vannak, ahol bejelentkezésre és ingyen fogadnak.

2024. aug. 4. 18:57
 3/5 A kérdező kommentje:

Voltam pszichiaternel, hiába küldött tovább nem vettek be. Ezt a 10 alkalmas terápiát is ő intézte és ezt egy pszichológus fogja vezetni.

Huh hat eleg nehéz lenne itt írásban leírni, hogy mi a problémám. Én egyébként úgy erzem, hogy egy teljesen normális lány vagyok. Normális családból származom. De például a párkapcsolati és a baráti dolgaim nem olyanok. Valahogy nagyon ragaszkodom az emberekhez és én nem kellek úgy nekik. Szinte mindig ok hagynak el engem. Nem volt meg párkapcsolatom sem, illetve voltak próbálkozásaim. De vagy nem voltam szerelmes és szépen megmondtam nekik, hogy ez nem fog menni vagy ők dobnak engem pár hónap után. Szexuálisan sem jutottam tovább pettingnel. Őszintén nagyon rosszul erzem magam. Sok dolog miatt sirhatnekom van. Egyik pillanatban azt erzem, jó nekem egyedül is, az életben is egyedül megoldok mindent, de a másik oldalon meg egyedül erzem magam és felek, hogy egyedül is halok meg. Nagyon bonyolult így körbe írni, de nem vagyok már évek óta tulajdonképpen jól.

2024. aug. 4. 20:51
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha dolgozol kérdezd meg az irodában van-e ilyen lehetőség. Én is munkahely által voltam 1x de nem igazán vágta a dolgokat szóval nekem nem jött be ez a " menj pszichológushoz" duma
2024. aug. 4. 22:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Voltaképp billegsz a még nem egészen felnőtt állapotban. Még tanulsz, de már önállósodnál. Majd jön minden szépen sorban. Nem kell erőlködni. Minél görcsösebb, kétségbeesettenb vagy, annál nehezebb új kapcsolatokat megtartani.

Légy jóban magaddal!

Ha nem áll medsze tőled, keress hívő, de nem szektás közösségeket.

Menj valahová sportolni, vagy jelentkezz egy túracsoportba.

Legyenek csapatos programjaid, jó emvereid dolgokra. Az egyikkel lehet moziba menni, a másikkal meg fitni. Nem érdekelhet mindenkit ugyanaz a két- három dolog.

Sokan vannak akik a huszas éveik végén találnak rá az igazira. Nem maradtál le semmiről, csak egy korai elsietett gyerekvállalásról meg egy válásról. Neked így jobb lesz! Légy a magad legjobb barátja, légy bátor és vidám!

2024. aug. 5. 00:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!