Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Elmondjam a pszichológusomnak,...

Elmondjam a pszichológusomnak, hogy voltam egy másik pszichológusnál?

Figyelt kérdés

3 havonta szoktam elmenni egyszer pszichológushoz.

Kb 3 éve voltam először nála, a kezdetben kéthetente, majd átváltottunk a 3havonta 1x-re, mikor megoldódtak a problémáim.

Viszont mikor utoljára voltam nála februárban, szerettem volna egy történést kibeszélni, amire ő egy meditációt csináltatott velem 30percig, a végén megkérdeztem hogy ennek mi köze volt a problémához, amire csak annyit mondott hogy túl stresszes voltam és amiatt csináltuk.

Ezért májusban felkerestem a konkurens cég egyik pszichológusát, akinek persze elmeséltem az esetet, de ő kb meg sem akarta érteni a problémáimat, ezért nem mennék el másodjára hozzá.

Viszont októberben engedi csak az időm, hogy elmenjek egy beszélgetésre.

Csak az a kérdés, hogy elmondjam neki, hogy utoljára nem hozzá jöttem, hanem egy másik pszichológushoz?

Kisváros, 5 szakember praktizál.

aug. 1. 23:20
 1/5 anonim ***** válasza:
Én semmiképp nem mondanám el.
aug. 1. 23:31
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Én elmondanám, de persze minden helyzet más.

Szerencsére nagyon jó viszonyban vagyok a pszichológusommal.

Te ismered a sajátodat. Ha tudtok egymással a terápiáról is őszintén beszélgetni, akkor érdemes elmondani neki. Sőt azt is érdemes jelezni, hogy Neked előző alkalommal másféle segítség kellett volna. Ez neki is segítség, hiszen nem gondolatolvasó.

aug. 1. 23:47
 3/5 anonim ***** válasza:
35%
Én keresnék egy normális, pszichiátert, aki orvos, ha bajom lenne, nem egy ilyen kamudiplomás beszélgetőpartnerre szórnám az időm és pénzem.
aug. 1. 23:52
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

#3 Látszik, hogy nem volt még lelki eredetű problémád, vagy legalább is nem ismerted fel, hogy van!

Mind a pszichológusnak, mind a pszichiáternek meg van a helye és létjogosultsága a kezelésekben. Bármelyik át fog irányítani a másikhoz, ha arra van szükség.

aug. 2. 00:35
 5/5 anonim ***** válasza:
persze en mindig el mondtam, sot vittem szakvelemenyes papirt a csajszinak az elozotol akihez jartam, semmi konfliktus, sot, talan meg orult neki, mert nem kell ugyanazokat a kerdeseket pontrol pontra daralnia.
aug. 2. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!