Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most akkor bipoláris lehetek...

Most akkor bipoláris lehetek vagy tényleg csak szorongás?

Figyelt kérdés

Bipoláris zavarral diagnosztizált fél éve a pszichiáterem mert hangulatingadozásokkal mentem hozzá. Tudni illik, hogy ekkor voltam szakítás előtt egy bántalmazó kapcsolatban. 2 alakalommal voltam nála, scippát és lamolepet írt fel, de elutasítotottam a gyógyszeres kezelést a mellékhatások meg a hozzászokás félelme miatt, erre bepöccent. Többet nem is mentem hozzá. Rá 1-2 hónapra felkerestem egy klinikai szakpszichológust és ő viszont azt mondta, hogy nagyon jól tettem, hogy elutasítottam a pszichiátert, hiszen enyhe szorongást elismer nálam, de indokolatlannak tartja, hogy ezt a diagnózist fel kellett nekem állítani.

Most akkor kinek higyjek? Nagyon szenvedek, feldolgozatlan gyerekkori traumák még mindig kísértenek. A pszichológushoz járok jelenleg, még eddig 4 alakalommal voltam nála.

aug. 1. 20:51
 1/7 A kérdező kommentje:

Depressziósnak érzem magam nagyon, nagyon erős szorongásom van minden nap, állandóan feszülten készülök mintha folyamatosan valami komoly kihívással teli helyzet elé néznék pl. halál szorongás egy hajfestéstől, túlzott étvágyat érzek. Üresnek érzem magamat, nem érdekel semmi hobbi vagy elfoglaltság, hamar megunok mindent, érdeklődésemet vesztem. Nem tudom, hogy mit szeretnék az életben, merre menjek hova induljak, mit csináljak. Dolgozni rendszeresen bejárok, de nem tölt fel csak lemerít. Felsőoktatási felvételin nem vettek fel, csak a potra tudok jelentkezni, addig csak úgy érzem hogy csak vagyok. És egyedül olyan semmilyen vagyok.

Korombeli igazi barát csak 1 van de vele is havi 1-2x tudok max személyesen találkozni , családom az ország másik végében lakik.

aug. 1. 20:57
 2/7 anonim ***** válasza:
53%
Kérdezd tőle. Kötelessége válaszolnia.
aug. 1. 20:59
 3/7 anonim ***** válasza:
53%
Orvos, tudnia kell. Ez a feladata.
aug. 1. 21:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Ahány orvosnál voltam, annyi féle volt a diagnózis.
aug. 1. 21:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a bipol diagnózist adják, mint a cukorkát. Régebben a bordi diagnózist adták mindenkinek.

Havonta hányszor mész a pszichológushoz? Kérd meg, hogy csináltasson teszteket veled és mondja meg, hogy mi a diagnózisod. Ehhez lehet, hogy a türelmedet fogja még kérni.

aug. 1. 21:25
 6/7 anonim ***** válasza:
52%
igen vagy nem
aug. 2. 07:50
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A diagnózisokat néha nem pontosan adják meg, mert az életkörülmények is befolyásolhatják a viselkedést, gondolkodást, érzelmeket stb. és ezt egy pszichiáter nem mindig tudja egy találkozás alapján felmérni. Gyerekeknél például ha szakszolgálatba jár pszichológiai ellátásra, akkor a pszichológus szakvéleményét is kérik, aki rendszeresen látja a gyereket és sokkal gazdagabb képe van róla. Mindenképp érdemes tovább járni a pszichológushoz, ez nem biztos, hogy gyors folyamat lesz, de majd alakul.
aug. 15. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!