Lehetséges elnyomni gyermekkori szexuális traumát?
Tudom vitatott téma de nagyon el vagyok veszve…
Szóval tudom hogy voltam bántalmazva, de nem durván. Nagypapám esténként a lábam között simogatott egy ideig. Ez az a része amire emlékszem. Viszont mivel sok egyéb részlet ködös mint például hogy hány éves voltam pontosan vagy mennyi ideig is történt ez, azon gondolkoztam mi van ha más is volt csak blokkolta az agyam. Alapvetően kicsi voltam és már így is mesélt olyan traumatikus dolgokat a család amik velem történtek de nem maradt meg róla emlékem, csak a trauma következményei.
Gondoltam rá hogy beszélek nagypapámmal és kikövetelem hogy mondja el pontosan mit tett de félek nem mondana igazat…
Egyszerűen nem hagy nyugodni a gondolat, hogy lehet más is történt de bebeszélni se akarok semmit magamnak.
Szia!
Hány éves vagy?
Volt már kapcsolatod, vagy emiatt nem megy? Szakembernél voltál már? Mindenképpen egy empatikus, támogató környezet kell.
Menj pszichológushoz és ő elmondja.
Én a saját mentalitásom szerint oda mennék és beszélnék vele.
De persze ez csak az én távolról jövő véleményem ill hozzáállásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!