Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez evészavar lenne? L

Ez evészavar lenne? L

Figyelt kérdés

Elmondom hogy értsétek:

Úgy kezdődött hogy December végén nagyon magam alatt voltam, ezért káros dolgokhoz nyúltam, egyre több embert ismertem meg akik tudták mit csinálok és mindig mondták hogy "fogytál" stb..

Utána már az volt a célom hogy vékony legyek én is.

Elkezdtem normálisan fogyókúrázni.

Utána jött a kalória számolás, és mindig egyre kevesebbet eszek.

Kb egy hónapja ha többet eszek akkor mindig próbálom magam hányatni de sosem sikerült eddig. Hetente 1× hashajtózni szoktam ha sokat eszek.

Jelenleg 171cm és 64kg vagyok a célom kb az 50-55 lenne.

2024. júl. 25. 19:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Irreális cél, káros módszerek. Igen, ez evészavar.
2024. júl. 25. 19:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mi más? Normális ember se nem hánytatja magát, se nem hashajtóztatja magát... Megválaszoltad a saját kérdésedet, kérdező, fordulj pszichológushoz!
2024. júl. 25. 19:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Pszichiáterek kellene fordulnod. Ennek kórház lesz a vége, ha nem kérsz segítséget, leghosszabb esetben szondán táplálás. Emelett pedig komolyan kihat nőként a ciklusodra is, és sajnos a jövőbeli gyerekvállalástól is ellehetetleníthet. Kérj segítséget!
2024. júl. 25. 19:46
 4/9 A kérdező kommentje:
De ez bulimia? Vagy anorexia? Vagy mi?
2024. júl. 25. 19:51
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Inkább bulimia. És testképzavar. 50 kilóra lemész már anorexia is lesz belőle.
2024. júl. 25. 19:54
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Bulimia
2024. júl. 25. 23:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Testsulyt tekintve kb jo lehetsz igy ahogy vagy, max kezdj el edzeni, es ezáltal formásodni.

Hogy a kerdesre is valaszoljak, szerintem van egy kis testkép zavarod, valoszinusitem hogy kovernek latod magad meg most is, hogy a testsulyod kb idealis. Erre probalsz meg valaszul anorexia/bulemiahoz nyulni, hogy vekonynak/szepnek lasd magad.

Helyette csak beteggé teszed magad.

Honnan indult ez az egész? Miért pont decemberben kezdted ezt el csinálni?

2024. júl. 26. 12:51
 8/9 anonim ***** válasza:
13%
Mi az az L? lose?
2024. júl. 31. 19:42
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Csak hogy ne érezd úgy, hogy "nem vagy elég rosszul", ez lehet, hogy megfelel az anorexia kritériumának, ami már nem tartalmazza azt, hogy "kórosan soványnak" kell lenni. De amúgy teljesen mindegy, hogy pontosan melyik, evészavar és kész, ha van rá lehetőséged, fordulj pszichológushoz.
2024. júl. 31. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!