Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miből tudhatom hogy autista...

Miből tudhatom hogy autista vagyok?

Figyelt kérdés
Kezdem úgy érezni hogy valami "rossz" velem kapcsolatban. Mintha más lennék, de közben mégse.... Miért van ez a fura érzés? Soha nem mondott senki ilyesmit nekem hogy én autista vagyok vagy bármi más mégis azt érzem hogy mintha "defektes" lennék.
2024. júl. 13. 18:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, hogy hogyan lehet megtudni. Én ameddig vissza tudok emlékezni az életemre, már azóta éreztem, hogy nem olyan vagyok, mint az átlag. Aztán sokkal később felnőtt korom elején megtudtam, hogy léteznek szorongásos betegségek, ezek közül a szociális fóbia teljesen rám illik, meg úgy általában is szorongó vagyok. Érdekes kérdés, hogy ezek a szorongásos problémák valamilyen szinten mutatnak-e átfedést az autizmussal. Sok esetben nem könnyű szerintem ezeket egymástól elválasztani, megkülönböztetni.
2024. júl. 13. 18:42
 2/5 anonim ***** válasza:
78%
Az előző vagyok, hát amennyit tudok az autizmusról, hogy vannak fokozatai. Ha te esetleg az vagy, akkor is biztos hogy enyhén vagy autista, mert valószínűleg egy súlyosabb autista ember már nem tudna ide kérdést kiírni.
2024. júl. 13. 18:46
 3/5 anonim ***** válasza:
80%

Ha az is vagy akkor se foglalkozz vele.

Ha normális életett akarsz élni akkor nem foglalkozol ilyen másságokkal ,mert ez csak félre viszi a figyelmedet,energiádat.

De egyébbként ezt szakember szokta megállapítani érdemes lenne felkeresned egy autistákra specializálódott pszichológust.

Ha erre nincs lehetőséget vagy valami akkor jó olvasást kívánok neked.

Illetve jó önelemzést. :)

2024. júl. 13. 21:44
 4/5 anonim ***** válasza:
70%
Nem vagy az.
2024. júl. 13. 21:58
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
2es, autisták szoktak könyveket írni, sőt, előadást tartani:) úgyhogy egy kérdés kiírása nem hiszem, hogy meghaladná "egy autista" képességét. Persze, függ ez attól, hogy milyen autistáról van szó, ez egy spektrum és teljesen egyéni, hogy kinek melyik tünetek milyen erősségűek, milyenek a szociális, kognitív képességei, stb.
2024. júl. 13. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!