Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Tavaly óta nem járok pszichiát...

Tavaly óta nem járok pszichiáterhez, viszont ismét "betegnek" érzem magam. Miért?

Figyelt kérdés

Tavaly tavasszal tettem le a gyógyszereket, előtte pszichiáter kezelt depresszióval, és generalizált szorongással. Egészen néhány héttel ezelőttig tök jól voltam, élveztem az életet, meg minden.. Viszont azóta történt valami. Megint elkezdtem szorongani, elkezdtem kattogni, túlgondolni dolgokat. Hülyeségek járnak az eszemben. Ugyanúgy azt érzem mint akkor, hogy nem merek bemenni egy boltba, nem merek elmenni itthonról sehova.

Az életvitelemre, és a teljesítményemre is kihat ez a dolog. Tompa lett a figyelmem, eltűnt minden iránt a motivációm. Hetek óta másból sem áll a napom, hogy hazajövök a munkából, elkezdek tiktokozni aztán este 9 lesz. Igyekszem eljárkálni ide-oda, haverokhoz munka után, vagy csak autókázok, de semmi kedvem ezekhez sem. Ma például random bekönnyeztem a semmin.

Borzasztóan félek, hogy mi történik. Szűk két éve voltam először orvosnál, ott borzasztóan magam alatt voltam már mikor elkezdtem járni. Viszont nem szeretnék ismét a gyógyszereknek köszönhetően jól lenni.

2024. júl. 4. 23:04
 1/6 anonim ***** válasza:

Próbálj keresni valamitm ami jó kesvre derít. Egy olyan hobby vagy tevékenység, sport, amiben el tudsz mélyülni, kikapcsol, örömet okoz. Relaxálhatsz is.

Család támogat? Ha nincsenek jelen, akkor valami önsegítő csoportot is kereshetnél.

Depresszió, szorongás oka mi, megtaláltátok a pszichiáterrel? Történt valami változás az életedben? Nem kell rögtön gyógyszer,de egy jó terapeuta lehet, hogy igen.

2024. júl. 4. 23:30
 2/6 anonim ***** válasza:
(és bocs a sok félreírásért)
2024. júl. 4. 23:30
 3/6 anonim ***** válasza:
Mi tortent nehany hettel ezelott?
2024. júl. 5. 00:01
 4/6 anonim ***** válasza:
A generalizált szorongás egy életen át elkísér, ma már én is tudom, lesznek jobb és rosszabb periódusaid. nekem az antidepi nem segített, hisz a gyógyszer nem oldja meg azon dolgokat, amin kibuksz. Nehéz, most én is mélyen vagyok.
2024. júl. 5. 09:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Vissza kellene menned az orvoshoz. A gyógyszerek sok embernek segítenek, te a saját bőrödön érzed. Emellé jót tenne pszichoterápia is.
2024. júl. 6. 11:28
 6/6 A kérdező kommentje:

Az okat nem talaltuk meg, valszeg a sok gyerekkori szivatas amiken meg mindig nem tettem tul magam. Telen volt egy sikertelen, es nagyon megalazo ismerkedeses szituaciom (eletemben eloszor fel eve probaltam tarsat keresni), az borzasztoan lehozott az eletrol mint elso probalkozas. Plusz nehany hete egy baratomnak hitt ember egesz egyszeruen kilepett az eletembol, se szo se beszed. Nagyon hamar bizalmat szavazok embereknek, neki is. Szerintem ez is kozrejatszik, azota nem akarok probalkozni mert felek a csalodastol, se tarsat keresni, se uj ismerosoket.

Hobbizok, most a hetvegen voltam rendezvenyen (igaz, senkihez nem szoltam mert senkit nem ismertem, nagyon nyomaszto volt), de legalabb nem maradtam otthon.

2024. júl. 15. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!