A kényszergondolatok soha nem válnak valóra igaz?
Figyelt kérdés
Pár napja agresszív kényszergondolataim vannak és érzem meg bolondulok, kérlek nyugtassatok meg, hogy az ilyen kényszergondolatok soha nem valósulnak meg és cselekedetté se vállnak, nem tudnék bántani senkit főleg a szeretteimet nem akiket nagyon szeretekjúl. 2. 18:28
1/18 anonim válasza:
Ha megteszed valóra válik, ha nem akkor nem.
2/18 A kérdező kommentje:
De epp ez hogy nem akarom meg tenni es nem is fogom soha, de nem ertem akkor a kenyszergondolatok miert mast tesznek
júl. 2. 19:16
3/18 anonim válasza:
Én is néha eljátszadozok a gondolattal, hogy megerőszakolok 1-1 szebb csajt mégsem teszem meg :D
4/18 anonim válasza:
Ez obsszesziv kompulziv zavarnál előfordulhat pl..de ha ez nem áll fenn akkor is! Nagyon sok embernél van, hogy ilyen gondolataik vannak, aztán rosszul érzik magukat miattuk, de nem tennék meg a valóságban őket. Nekem is szoktak ilyenek lenni, de ha nem teszed meg amikre gondolsz akkor nyilván nem fognak valóra válni ezek a gondolatok!
5/18 A kérdező kommentje:
De vannak ilyen nagyon sotet gondolataitok is? Amit tudtok nyilvan hogy nem csinaltok meg de vannak?
júl. 2. 19:38
6/18 anonim válasza:
Igen kétszer is leírtuk, hogy mindenkinek vannak
7/18 anonim válasza:
Ha nem érzel rá késztetést, csak beugrik előtted ez a gondolat, akkor nagy eséllyel nem válik valóra, mivel az agyad eleve tudja, hogy ez csak gondolat. Ha erős késztetésed van, szerintem az a problémásabbik eset.
8/18 anonim válasza:
Igen, nyugi, nekem is voltak.
Ezek csak gondolatok, nekem úgy múlt el, hogy nem figyelek rá, csinálom tovább a dolgom, mintha mi se történt volna. Így egy idő után elhalványult. Max, néha jut eszembe egy egy hülyeség. De azt már tudom kezelni.
9/18 A kérdező kommentje:
7- nem érzek rá késztetést csak félek, hogy mi van ha ez sokat jár az agyamba s bekattakon s akaratom ellenére történik valami, vagy ilyen nincs ?
júl. 2. 19:49
10/18 anonim válasza:
A legjobb amit tehetsz, hogy nem azon agyalsz, hogy vajon bekattansz, mert csak növeli a szorongást. Fogadd el, hogy vannak ilyen gondolataid is. Ezek csak mentális események. Így jön ki rajtad a stressz. Minél feszültebben akarod, hogy ne jussanak eszedbe, annál inkább fog, és ez erős szorongáshoz vezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!