Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Borderline-os pár?

Borderline-os pár?

Figyelt kérdés
Most lesz az esküvőnk. Eddig is voltak dolgok de nem tűnt úgy hogy komolyabb baj van de úgy tűnik a nagyobb stresszes elethelyzetek mostanában elohoztak. Nincs meg diagnosztizalva de egyértelmű, közelmúltbeli történetek hatására végre nem elutasito azzal kapcsolatban h tényleg segítségre lenne szüksége. Eddig ezt meghallani sem akarta. Mi várható? Hulyeseget csinálok? Nagyon Nagyon szeretem és ő is engem de most egy teljesen másik énjét láttam mint eddig és nagyon megijedtem
2024. jún. 27. 14:11
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
De ha jobban esik igy, akkor úgy irom hogy viselkedeseben minden borderline "tunetet" hordozó par
2024. jún. 28. 15:06
 12/25 anonim ***** válasza:

borderline tunetet lefed kb. rengeteg mentalis betegseg es szemelyisegzavar... ezzel az a baj. Hiaba egyezel te is meg a parod is bele, fogalmatok sincs valoban mi van. Lehet tenyleg, lehet total nem.

"de úgy tűnik a nagyobb stresszes elethelyzetek mostanában elohoztak"

Mar ugy beszelsz rola mint egy borderline-os. Pedig sehol nem vagytok meg ebben az ugyben. Menjetek szakemberhez. Akkor is ha a tunetek olyanok akkor igy is ugy is kell menni (ha akartok) vizsgalatra.

De a masik baj, hogy nem irtal semmi konkretumot azon kivul, hogy stressz. Meg hogy, elvileg. Es "nincs diagnozis de egyertelmu" ki szerint? Te szerinted vagy o szerinte? Mert ha nincs diagnozis az foteldiagnozis. Igen valamikor bevalik, sokszor meg nem. Ha foteldiagnosztika kell, akkor nekem gyanum a bipolaris II. abban van paranoia, mania ami ossze visszasag utana depresszio, szorongas, pszichotikus major depressziotol kezdve minden ami elohozhatja azokat amiket leirtal. Hisztrionikus szemelyisegzavar egy resze de bele illik jobban mint a borderline. Sok faktort at kene nezni. Ezert kene elmenni szakemberhez, de itt gyakorin csak ragni fogod a kormodet...

Ismeros bipol II peldaul bevette az osszes Xanaxjat 30mg, butus volt mert 30mg semmit nem csinal, de vittek gyomorszivasra, de mindegy, egyebkent semmi elozetes baja. Es parjaval veszekedett, szorongott "hagyjal beken" es o hivta ki (a parja) a mentoket mert nem birt vele. Tessek, most akkor borderline... ne ragd a kormod ezen, ha kell menj haziorvoshoz vele vagy valami. De ez a "minden borderline tunetet mutat" mindenki ezt irja ide, meg oda, holott azt sem tudja, hogy milyen mas betegsegek meg szemelyiseg zavarok vannak. Ezert hivom "birkaline"-nak.

2024. jún. 28. 17:14
 13/25 A kérdező kommentje:

Nem írtam le semmit a tortentekbol nyilván. Nem gondoltam hogy magyarázkodni kell majd itt.en így látom ahogy mondom

NINCSENEK (jelenleg) öngyilkos gondolatai vagy fenyegetozesei (gyermekkorban voltak), ez az egy a 9 tünet közül ami ne stimmel 100%ban

2024. jún. 28. 17:18
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Terapia is elettartamig tart

Olvasd el a Ha fáj szeretni könyvet

Borderline bol nem lehet felgyogyulni.

2024. jún. 30. 16:06
 15/25 A kérdező kommentje:

Esetleg van olyan akinek a párja ezzel küzd? És tudna nekem erről írni?

A párom egyébként a héten megy orvoshoz ahol majd elmondjak neki a következő lépéseket. Igyekszik nagyon, mert végre felismerte hogy tényleg van valami gond.

Egyébként én vagyok a lány ha ez számít valamit

2024. júl. 2. 18:12
 16/25 anonim ***** válasza:
36%

Mindegy melyikotok a lany.

Borderlineoshoz ne hazasodj es ne szulj gyereket.

Miota vagytok egyutt?

Egyutteles nem volt?

2024. júl. 4. 17:10
 17/25 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem várj még azzal az esküvővel. Mióta vagytok együtt? Gyereket is akartok?

A borderline rajongása lenyűgöző lehet, de sajnos nem stabil szeretet. A mézeshetek elmúltával egy kisebb konfliktus, vagy akár egy képzelt sérelem is elég a leértékeléshez, dühkitöréshez, vádaskodáshoz, kiszámíthatatlan és manipulatív viselkedéshez. Egy borderline mellett rendesen tönkre lehet menni, nagyon kikezdi az ember önbecsülését. Bevon a világába, az ő játékszabályaihoz kell alkalmazkodnod. Nagy a kockázata, hogy minden róla fog szólni, mellékszereplő leszel a saját életedben.

Kezdésnek ajánlom a Ha fáj szeretni című könyvet.

2024. júl. 6. 09:52
 18/25 anonim ***** válasza:
48%

Fontos:

- nem miattad ilyen (akkor sem, ha profi a bűntudatkeltésben),

- nem tudod szabályozni (ne hidd, hogy ha extra figyelmes vagy, akkor mindig olyan lesz, mint a legszebb időszakokban),

- nem tudod meggyógyítani (a szeretet nem elég, csak a terápia segít, amihez az ő részéről nagy elszántság és kitartás kell).

2024. júl. 6. 10:13
 19/25 A kérdező kommentje:

Hogy ne lett volna a együttélés, 6 éve együtt lakunk. 7 éve vagyunk együtt. Ez most az esküvő előtt jött ki nagyon, előtte is voltak rá utalo dolgok de nem így.

Már elment pszichiaterhez és pszichologushoz.

Mindenki azt írja hogy ne de én még mindig nem tudom mit tegyek...tényleg ennyire esélytelen?

2024. júl. 8. 21:57
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem esélytelen. Ha ilyen hosszú ideje együtt vagytok, az azért jelent valamit. Amíg törekszik rá, hogy megtanulja kézben tartani a problémáját, és eljár terápiába, addig van remény.

Ez egy anonim fórum. Nem avatnál be minket abba, hogy pontosan mi volt, ami megijesztett? Mennyiben különbözött ez a korábbi ráutaló dolgoktól?

Neked sem ártana elmenned pszichológushoz, sőt javaslom, hogy te is beszélj egy szakemberrel, hogy megtudd, milyen következményei lehetnek hosszú távon egy ilyen kapcsolatnak, fogod-e bírni.

2024. júl. 8. 22:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!