Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen érzés egy borderline...

Milyen érzés egy borderline személyiségzavarosnak, ha elhagyják?

Figyelt kérdés
Mit érez olyankor?

jún. 21. 22:20
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
Mindenféle emberi kapcsolathoz úgy kell hozzáállni, hogy bármi (a jó érzés is) elmúlhat és semmit nem kell végzetes tragédiaként értelmezni. Élvezni kell, amíg jó, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy megmaradjon (túlzásba nem kell esni), de meg kell hagyni annak az esélyét is, hogy ellenkezőjére megváltozik (mivel ez a történések normál menete). Értelmes ember megpróbálja a külső körülményektől függetlenné tenni saját életét (amennyire lehet).
jún. 22. 11:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Borzalmas, mintha az egész világ omolna benne össze.

Alapból is félünk az elhagyatástól és kétségbeesetten igyekezünk annak elkerülésére.

Ha pedig elhagynak az rengeteg érzelmet vált ki belőlünk, amit nagyon intenzíven élünk át. Szomorúság, szorongás, félelem, düh.

jún. 23. 21:14
 3/8 anonim ***** válasza:

2-es válaszolótól szeretnék kérdezni.

A "kétségbeesetten igyekezünk annak elkerülésére" mit jelent pontosan?

Úgy értem, hogy például ha egy kapcsolatban a másik fél szeretné, hogy több dologban is megváltozz, mondjuk rossz szokások elhagyása, vagy nagyobb részt vállalni a házi munkákból, vagy ilyesmik... És mondjuk ad egy határidőt, hogy ha addig nincs változás, akkor szakítani fog, mert már nem bírja tovább ezeket.

Akkor ténylegesen megteszel mindent annak érdekében, hogy megváltozzanak a szokásaid? Vagy inkább más "módszerekkel" próbálod elkerülni a szakítást, például kimagyarázni, hogy az adott "rossz szokás" nem is olyan rossz, vagy hogy sokan másoknak is megvan ugyanaz a rossz szokása, vagy hogy ugyan már, ennél sokkal rosszabb szokásaik is vannak másoknak, ő még örüljön, hogy neked nincsenek olyan súlyosak stb.... Vagy esetleg mindig megígéred, és néha tényleg picit "jobban" viselkedsz, de mivel nehezedre esik, így ez nem lesz állandó; viszont mindig lehet hivatkozni arra, hogy "de már fejlődtem egy kicsit", "már változtam" stb.

Remélem, érthető, hogy mire gondolok. :)

És egyébként ez kivétel nélkül minden borderline-ra vonatkozik, amiket leírtál? Vagy csak általában? Vagy csak a többségre, de vannak kivételek?

jún. 25. 15:43
 4/8 anonim válasza:

Vagdossa magát.

Gyógyszerezheti is magát, szóval kárt tesz magában.

jún. 28. 17:24
 5/8 anonim válasza:
Ez amúgy érdekes! Borderline vagyok! Volt kapcsolatom ami 3 hétig tartott, nem hosszú idő! De nagyon-nagyon rosszul voltam. És Volt 4 éves kapcsolatom, ott egyből át mentem egy másik kapcsolatba és a régi kapcsolat egyáltalán meg se viselt! Szerintem a lényeg hogy mindig legyen köztünk egy személy.
júl. 9. 11:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Mintha megölnének és egyből a pokolba kerülnél. Mintha kiszakítanának belőled egy olyan darabot, ami víz fölött tart az életben. Közel elviselhetetlen, feltéve persze, hogy volt számodra értelme a kapcsolatnak.
júl. 11. 09:32
 7/8 anonim ***** válasza:

2-es vagyok.

Igazából itt már bennem megjelenne az, hogy akkor az illető nem is magamért szeret és ígyis úgyis el fog hagyni. Persze próbálnék változtatni a szokásaimon, ami menne is, olyan ember lennék, amit ő szeretne.

Sokunknak nincs önálló személyisége, vagy tükrözzük a másikat, vagy olyanná válunk, aki nekik tetszik.

Viszont innentől a már amúgy is törékeny önértékelésem még jobban leépülne.

okt. 10. 09:40
 8/8 anonim válasza:
7. Igazad van, jól látod! Nincs személyiségünk (olyanokvagyunkmintegy kaméleon)! Én bármit meg teszek hogy ne váljunk el , de pl ha át tudok menni egy másik kapcsolatba akkor nem érdekel. (Durva ez a egész)
okt. 10. 11:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!