Milyen érzés egy borderline személyiségzavarosnak, ha elhagyják?
Borzalmas, mintha az egész világ omolna benne össze.
Alapból is félünk az elhagyatástól és kétségbeesetten igyekezünk annak elkerülésére.
Ha pedig elhagynak az rengeteg érzelmet vált ki belőlünk, amit nagyon intenzíven élünk át. Szomorúság, szorongás, félelem, düh.
2-es válaszolótól szeretnék kérdezni.
A "kétségbeesetten igyekezünk annak elkerülésére" mit jelent pontosan?
Úgy értem, hogy például ha egy kapcsolatban a másik fél szeretné, hogy több dologban is megváltozz, mondjuk rossz szokások elhagyása, vagy nagyobb részt vállalni a házi munkákból, vagy ilyesmik... És mondjuk ad egy határidőt, hogy ha addig nincs változás, akkor szakítani fog, mert már nem bírja tovább ezeket.
Akkor ténylegesen megteszel mindent annak érdekében, hogy megváltozzanak a szokásaid? Vagy inkább más "módszerekkel" próbálod elkerülni a szakítást, például kimagyarázni, hogy az adott "rossz szokás" nem is olyan rossz, vagy hogy sokan másoknak is megvan ugyanaz a rossz szokása, vagy hogy ugyan már, ennél sokkal rosszabb szokásaik is vannak másoknak, ő még örüljön, hogy neked nincsenek olyan súlyosak stb.... Vagy esetleg mindig megígéred, és néha tényleg picit "jobban" viselkedsz, de mivel nehezedre esik, így ez nem lesz állandó; viszont mindig lehet hivatkozni arra, hogy "de már fejlődtem egy kicsit", "már változtam" stb.
Remélem, érthető, hogy mire gondolok. :)
És egyébként ez kivétel nélkül minden borderline-ra vonatkozik, amiket leírtál? Vagy csak általában? Vagy csak a többségre, de vannak kivételek?
Vagdossa magát.
Gyógyszerezheti is magát, szóval kárt tesz magában.
2-es vagyok.
Igazából itt már bennem megjelenne az, hogy akkor az illető nem is magamért szeret és ígyis úgyis el fog hagyni. Persze próbálnék változtatni a szokásaimon, ami menne is, olyan ember lennék, amit ő szeretne.
Sokunknak nincs önálló személyisége, vagy tükrözzük a másikat, vagy olyanná válunk, aki nekik tetszik.
Viszont innentől a már amúgy is törékeny önértékelésem még jobban leépülne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!