Van neve amikor egy stimuláló/élénkítő/pörgető gyógyszeren vagy, és hirtelen rád tör egy hatalmas álmosság érzés?
17 éves vagyok, az a helyzet, hogy arisppát szedek (aripiprazol, stimuláló/élénkítő/pörgető antipszichotikum) kb másfél hete szedem és néha rám jön egy hatalmas nagy fáradtság érzés a nap közben, ez kb fél-1 óráig tart aztán ismét tele leszek energiával, kevésbé vagyok álmos stb…
Ez normális illetve ha igen van ennek valami neve ennek a jelenségnek?
Köszi!
Köszi!
Ezt is jó tudni
Ki van merülve a szervezet a pörgéstől, kevés/rossz alvástól, ezért szimplán elfárad. Ez nem paradox hatás, nincs is külön neve.
Nekem is volt olyan attól a gyógyszertől, amit szedsz. Szerintem ilyen körülmények között ez normális.
Csak tudod amikor pörgök rajta akkor nem jut eszembe hogy pihenni kéne mert csak megyek és csinálom a dolgaimat 200%-kal. De tegnap pihentem és ma ismét tele vagyok erővel…
Na majd innentől kezdve jobban odafigyelek, hogy mennyit meg, hogyan pihenek.
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!