Ez az én csak erősebb lesz, kezeléstől függetlenül.
2024. jún. 27. 14:19
Gyakorló borderline-osként mondom, hogy ez nagyon kemény dió. Valószínűleg nagyon tud téged imádni, de ugyanennyire tud gyűlölni is. Igen, az ordítozó, kontrollálatlan énje is ő. A helyetekben átgondolnám az esküvő későbbre halasztását és egyéni és/vagy párterápia igénybevételét, felkészülve arra, hogy ez is kemény menet lesz.
2024. jún. 27. 14:20
3/25 A kérdező kommentje:
Első, ezt miért mondod? Akkor mire jó a kezelés? Ismerek egy borderlineost (jó, nem olyan közelről de barátnőm legjobb baratnoje), őt nagyon szépen rendbe tette a terápia és már Gyereke is van
2.igen terapia mindenképp lesz én mondtam neki h bármiben benne vagyok h megoldjuk ezt de neki is nyitottnak kell lenni és hinni ebben, eddig úgy tűnik komolyan gondolja és elismerte a problémáját ami nála nagy szó
És hát igen az esküvő...jelenleg én sem tudok rá úgy gondolni mint eddig...óriási dilemma
1-es: A borderline számos más személyiségzavarhoz hasonlóan gyakran javulást mutat az öregedéssel, de ez ebben az esetben még nagyon soká lesz így magától, ha egyáltalán.
2024. jún. 27. 15:44
5/25 A kérdező kommentje:
Nem akarom hogy magától javuljon ezert írtam h mindenképp lesz terapia
Nincs olyan, hogy pakk, szepen helyreteszi a terapia. Oregedessel, nekem antidepresszanssal nagy mertekben, megerto tarssal es a betegseg elismeresevel, kivulrol ralatassal tarthato mederben. Mikor kepes lesz a borderline-os onreflexiora, hogy mindaz, amit erzek most, elviselhetetlen, de csak bennem van, nem a vilag szar, nem a szeretteim valtoztak szemetladava, az elefant meretu bolha nem a vilag vege. Nehez.
2024. jún. 28. 11:28
na mar megint birkaline de mar hazassag szinten... hova megy ez meg??? Bar mar kezd ritkulni halisten.
"Most lesz az esküvőnk" -> "Borderline-os pár?" -> "Nincs meg diagnosztizalva de egyértelmű"
Oke. beszeljunk akkor ilyenekrol amikor diagnosztizalva van es egyertelmu.
2024. jún. 28. 13:33
8/25 A kérdező kommentje:
Utolsó nem értem mit beszélsz, de ezért kar volt ideirnod. Ha minden egyes jelet mutatja q borderline-nak, mintha az ő elemzése lenne konkrétan (annak az enjenek...) akkor nem mindegy hogy van e róla papírja egyelőre? A helyzet attól még ugyanaz és én segítséget kértem esetleg olyantól aki ilyen párral el vagy ő maga ilyen
nem, pszichologus/pszichiater vagy? nem mindegy, hogy latta e orvos vagy pszich. es van szak. velemeny. lehet valami teljesen mas van. Kerj segitsegek a ket emlitett szakembertol.
2024. jún. 28. 14:22
10/25 A kérdező kommentje:
Írtam hogy már folyamatban van ez. És 100% biztos vagyok benne hogy ez áll fenn és a párom is igazat adott. De nyilván megyünk orvoshoz, viszont ettől még nem változik semmi a kérdést illetoen...ha ezek a viselkedesformai akkor nekem mindegy hogy papir van e róla ebben az esetben mert a kérdés ugyanaz
Kapcsolódó kérdések: