Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szédülhetek ennyire és ilyen...

Szédülhetek ennyire és ilyen gyakran szorongás miatt?

Figyelt kérdés

Nagyon szorongó típus vagyok, nem tudom elengedni magam, mindenen aggódok, stresszelek, főleg az egészségügyi állapotom kapcsán. Olyan rossz érzés, hogy bármikor bármi bajom lehet, és nem feltétlen tudok tenni ellene.

Gyakoriak az emésztési problémák, hányinger, hasmenés, étvágytalanság. Emetofóbiám van, mindig félek, hogy hányni fogok, idegen helyen, vagy mások előtt nem tudok, nem merek enni.

Újabban pedig kb állandóan szédülök, ha valahova mennem kell, és elég erősen. Boltban, főleg, ha mondjuk sorban kell állni és mégtöbb kapacitásom van pánikolni, mert nem mással foglalkozok, de amúgy is alig bírok boltokban megmaradni, már emiatt inkább rendelek, mert képtelen vagyok olyan boltba bemenni, ahol sok időt töltenék nézelődéssel, állandóan rosszul leszek, azt érzem, hogy összeesek. Utcán se érzem jól magam, egyedül a kocsim, ahol biztonságban érzem magam, ha úton vagyok, amint oda beülök egyből jobb, ha vezetek akkor semmi bajom, talán, mert eltereli a figyelmem. Munkahelyemen folyamatosan rosszul vagyok. Ülőmunkát végzek, számítógép előtt és rendszeresen elhomályosodik a látásom, lever a víz, sokszor azt érzem, hogy el fogok ájulni, de ez még sose történt meg, szédülök bizonytalan jelleggel, ritkábban forgó jellegű szédülés is van. Àllandóan fészkelődök a széken, mert sehogy nem jó, felállok, a mosdóba járkálok, csak hogy valami kizökkentsen, mert hiába figyelek a munkámra, nem elég. De ezek is csak pillanatokra segítenek. Vezetni is csak városban tudok, mert országúton, vagy autópályán, ahol csak megyek egyenesen ott is rosszul leszek, városban, ahol jobban kell figyelni ott semmi bajom. Egyhelyben megállni nem tudok 2 percre se, ha valaki megállít a pl a munkahelyen a folyosón azt érzem, hogy összeesek, és nem tudok a másikra figyelni, de igazából ülve is sokszor érzem, hogy lefordulok a székről. Itthon nincsenek ilyen panaszaim. Nem szerettem volna gyógyszert szedni, de járok pszichológushoz, de csak egy adott pillanatra segít pl a légzőgyakorlat, vagy a figyelemelterelés, ez nem egy pánikroham, amit ezzel át lehet vészelni, hanem folyamatosan rosszul vagyok. Ha elmegyek pszichiáterhez van olyan gyógyszer, amivel tudnék teljes életet élni? Mert már abban is benne vagyok, ez így nem élet és nem bírom már.

Kivizsgàlásaim voltak, kardiológián, neurológián minden rendben volt a laborom is jó.

25/L

2024. jún. 27. 09:08
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos előfordulhat szorongástól ilyen jellegű szédülés és a többi tünet is, amit leírtál.

Nekem is volt hasonló időszakom, de ha összejönnek a dolgok, akkor még mostanság is. Eléggé magamra ismertem abból, amit leírtál.

Ha nagyon el szeretnéd terelni a gondolataid, én ajánlom hogy tegyél fel ilyenkor egy fülest és hallgass zenét vagy valami jó podcast témát, ami érdekel...hangos könyvet esetleg. Ezek nekem szoktak segíteni.

31/F

2024. jún. 27. 09:37
 2/3 anonim ***** válasza:
Szia teljesen megértelek, lehet szorongástól, igen. Nekem a sport rengeteget javitott a mentális állapotomon, heti 3-4x másfél óra izzadós, mozgós sport. Szóval nem súlyemelés meg erőgépek.
2024. jún. 27. 11:13
 3/3 anonim ***** válasza:
Dehidratáltság is okozhat szédülést.
2024. jún. 27. 14:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!