Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szedjem össze magam?

Hogyan szedjem össze magam?

Figyelt kérdés
Borderline személyiségzavaros vagyok. Azt vettem észre, hogy hamar kötődni kezdek emberekhez, helyekhez. Igazából nincsenek barátaim, családommal se nagyon tartom a kapcsolatot. A munkahelyemen amit most vesztettem el , volt egy két ember akikhez elkezdtem kötődni. Mivel nagyon magányos vagyok és álmodozó így a munkát mindig csak miattuk vártam. Az egyik egy férfi volt aki igazából elérhetetlen volt a számomra , viszont elkezdtem vonzódni hozzá és az egész napom munka után csak róla szólt. Nem a valóságban élek, olyan dolgokat képzeltem ami nem valós , így könnyítek a magányomon, az ürességérzetemen. Viszont nemrég vesztettem el ezt a munkahelyemet és egyenlő volt a halállal ez az érzés....Teljesen befordultam magamba , nincs erőm ki kellni az ágyból, nincs már min agyalnom mert eszembe jut h9gy valószínűleg már sosem látom. Olyan mint egy rémálom az egész. Aki borderlinos tudja hogy milyen érzés ha elvesztesz valamit vagy valakit. És persze jönnek a rossz gondolatok hogy mi lesz a jövőben , most mi lesz velem. Hogy tudnék ezen túllépni? Tudom nem szabadna ilyen illúziókban élnem , de sajnos már nagyon régóta így élek az ürességérzés miatt. Ha valaki volt már hasonló helyzetben tudna nekem segíteni?

2024. jún. 15. 15:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én azt javaslom, hogy pszichiátria. Kicsit nézz utána, hogy hova érdemes. Lehet, hogy rémisztően hangzik, de ismerek olyat, aki hozzád hasonlóan elvesztette a motivációját és komoly lelki fájdalmai voltak. Neki bevált a dolog. Ha jól emlékszem két hétig volt bent. Egyébként hazajárós lett volna, csak úgy döntött, hogy inkább bent marad.
2024. jún. 15. 16:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha ugysincs munkad, be tudsz menni a Tunderhegyre. Nem pszichiatria, hanem pszichoterapias intezmeny, olvass utana. Sok borderes fordul meg ott, tudnak segiteni.
2024. jún. 15. 16:03
 3/6 A kérdező kommentje:
Van munkám másik ,emiatt nem aggódok, inkább az miatt, hogy új hely, új emberek...
2024. jún. 15. 16:05
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell ehhez pszichiáter, mivel a szerelmi bánat nem betegség, csak pszichológus. Persze, munkanélkülinként nem pont arra fogsz költeni. A diagnózisod felállításakor nem kezdtetek pszichoterápiába? Majd túljutsz rajta, lesz egy kis szenvedés. Vesd bele magad az álláskeresésbe. Ez az az eset, mikor magadat kell a saját hajadnál fogva kihúzni. Egyedül élsz? Akivel tudsz, beszélgess, idegenekkel is, boltban az eladóval, buszon a melletted ülővel, szomszéddal. Milyen végzettséged van?
2024. jún. 15. 16:11
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát az új helyet, új embereket majd megismered, az élet ilyen, hogy változik. Mindenhol vannak kedves emberek.
2024. jún. 15. 16:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Új embereket fogsz megismerni. Hát aztán?

Mondom a tuti receptet, hogy mindenki hamar megszeressen:

* Bemutatkozásnál figyelj az ő nevére. A sajátodat úgy is tudod. Ahogy van rá lehetőséged, használd a nevét. Nem zavarlakGábor? Ti, hogy szoktátok ezt és ezt csinálni? Szia Anna! Azt kérték, hogy szóljak neked...

* Eleinte tedd fel a tipikus munkahelyi kérdéseket. Hol szoktatok ebédelni? Mióta dolgozol itt? Szereted?

* Hallgasd őket. Inkább ők beszéljenek. Tegyél fel kérdéseket és akkor semmi dolgod, csak figyeled, amit mondanak neked.

Nagyjából ennyi!

Ja! Ha valaki mindent elmond magáról, de nem kérdez vissza soha, azzal ne barátkozz annyira :D az ilyen emberekkel elég csak nagyon ritkán beszélni.

2024. jún. 15. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!