Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szedjem össze magam...

Hogyan szedjem össze magam felnőtt módjára?

Figyelt kérdés
Egy lazább, halasztott félév után a mostani sem sikerült túl fényesre. Pár beadandóm van hátra, a vizsgaidőszakot letudom ennyivel. Szakdoga és államvizsgára készülés jöhetne, ám nagyot kell dobbantanom úgy érzem magam felé és mások szemében is. Hogyan legyek koncentráltabb a sok időm ellenére? Jellemző rám a téli depi, rendes időben nem tudok kelni. Milyen praktikákkal induljak neki? Keljek korán hogy bevásároljak, menjek kocogni sétálni, olvassak, hallgassak podcastet hogy jobban induljon a napom? Tényleg sok időm lesz, lehet vállalok diákmelót de szakmai téren elhelyezkedésről diploma nélkül lemondtam, mert a magabiztosságom is odalett.

#tanulás #főiskola #nagy hajrá
2021. dec. 12. 14:20
 1/4 anonim ***** válasza:
78%
És meg vagy róla győződve hogy diplomával megjön az akaraterőd és a munkakedved illetve ambíciód? Én kétlem, de hajrá!
2021. dec. 12. 14:45
 2/4 A kérdező kommentje:
Lehet, de szerinted mi a normális? Igen, rá lehet gyúrni az akaraterőre.
2021. dec. 12. 14:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Szedd össze magad és első körben legyen meg a diploma. Én annak idején hagytam eluralkodni az érzést aztán a diploma sem lett meg, megszűnt a tanulói jogviszonyom, később meg már nem vettek vissza (már nem volt elég a pontszám a jogszabályi változások miatt). Kellett még összevakarnom pontokat nyelvvizsgával, plusz képzésekkel, hogy egyáltalán újra jelentkezhessek + utána még a tantárgyakat is elfogadtassam.

Ne nehezítsd meg a saját életed.

2021. dec. 12. 15:03
 4/4 Senior Séf ***** válasza:
48%

Kelj korábban, és menj ki a szabadba. A reggeli napfény dopaminnal tölt fel, ami szükséges a motivációhoz, küzdeni tudáshoz. A mozgás, az erőlködés szintén jó szükséges a szerotoninszint emeléséhez.

Figyelj a táplálkozásra. Kerüld a készételeket, a félkész, feldolgozott ételeket. Minden főétkezéshez egyél egy maréknyi leveles, színes és kénes zöldséget. Igyál elég vizet. Este legkésőbb 10-kor takarodó, mert a szervek regenerálódása az éjfél előtti órákban zajlik. Elalvás előtt min.1 órával már ne gépezz, és a telefont se buzeráld, a TV-t se nézd. A monitorok kék fénye emeli a kortizolszintet, ami rontja az alvás minőségét.

2021. dec. 12. 16:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!