Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Apukám meg fog halni. Ti mit...

Apukám meg fog halni. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Igazából már rég nem állunk közel egymáshoz apukámmal, csak élünk egymás mellett. Alkoholista, mentális beteg, és nagyon sok rosszat tett már a családnak. Anyukámmal állandóan veszekedtek, nagyon rossz volt a házasságuk, nem beszéltek meg semmit, engem is tönkretettek ezáltal. Csak rossz példákat láttam... Ez olyan 13 éves koromtól volt, mert előtte még minden jó volt, emlékszem gyerekkoromban közel álltunk apukámmal is egymáshoz, eljártunk horgászni, gombát szedni, stb. Gyerekkoromból nagyon jó emlékeim vannak vele kapcsolatban. De kb. serdülőkoromtól már nagyon rossz. Sokszor azt kívántam bárcsak meghalna, mert sokkal könnyebb lenne nélküle, mert csak idegességet, szégyent, és fájdalmat okozott nekem és anyukámnak. És most tényleg meg fog halni, rákos, és most lelkiismeretfurdalásom van, mert nagyon sajnálom... Nem tudom, hogy dolgozzam ezt fel, vagy hogy álljak hozzá, próbáljak-e közelebb kerülni hozzá, amíg lehet, vagy hagyjam így a dolgokat, és hagyjam úgy mghalni majd, hogy nem álltunk közel egymáshoz. Mert végülis ha most közelebb kerülnék hozzá, jobban fájna, hogy elvesztem. Ha viszont nem kerülnék, később biztosan bánnám, hogy alig ismertem az apám. Bár mondjuk nem nagyon lehet közel kerülni hozzá, amint mondtam, mentális beteg, és nem igazán lehet beszélgetni vele, stb.. Ti mit tennétek a helyemben? 18/L
2010. okt. 30. 13:27
1 2
 11/11 anonim válasza:
Szia. Hogy döntöttél? Bementél hozzá beszélgetni, vagyis megbocsájtani? Szerintem ne engedd őt el úgy, hogy érzi a haragod, mert neked lesz később rosszabb. Kitartást!
2010. nov. 23. 15:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!