Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Apukám meg fog halni. Ti mit...

Apukám meg fog halni. Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Igazából már rég nem állunk közel egymáshoz apukámmal, csak élünk egymás mellett. Alkoholista, mentális beteg, és nagyon sok rosszat tett már a családnak. Anyukámmal állandóan veszekedtek, nagyon rossz volt a házasságuk, nem beszéltek meg semmit, engem is tönkretettek ezáltal. Csak rossz példákat láttam... Ez olyan 13 éves koromtól volt, mert előtte még minden jó volt, emlékszem gyerekkoromban közel álltunk apukámmal is egymáshoz, eljártunk horgászni, gombát szedni, stb. Gyerekkoromból nagyon jó emlékeim vannak vele kapcsolatban. De kb. serdülőkoromtól már nagyon rossz. Sokszor azt kívántam bárcsak meghalna, mert sokkal könnyebb lenne nélküle, mert csak idegességet, szégyent, és fájdalmat okozott nekem és anyukámnak. És most tényleg meg fog halni, rákos, és most lelkiismeretfurdalásom van, mert nagyon sajnálom... Nem tudom, hogy dolgozzam ezt fel, vagy hogy álljak hozzá, próbáljak-e közelebb kerülni hozzá, amíg lehet, vagy hagyjam így a dolgokat, és hagyjam úgy mghalni majd, hogy nem álltunk közel egymáshoz. Mert végülis ha most közelebb kerülnék hozzá, jobban fájna, hogy elvesztem. Ha viszont nem kerülnék, később biztosan bánnám, hogy alig ismertem az apám. Bár mondjuk nem nagyon lehet közel kerülni hozzá, amint mondtam, mentális beteg, és nem igazán lehet beszélgetni vele, stb.. Ti mit tennétek a helyemben? 18/L
2010. okt. 30. 13:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én pont ma 3 hete veszítettem el a nagyimat.Mi nagyon jól meg voltunk.ő nevelt fel.

De egy jó tanács: bocsájts meg neki..Ő is nagyon jól tudja,hogy meg fog halni,akkor ne legyél vele ilyen,próbáld kiélvezni addig a dolgot,míg él,mert utána nagyon fogd bánni,hogy haldoklott,Te mégse foglalkoztál vele.Mint írtad,nem mindig volt rossz apa,segíts neki amiben csak tudsz.Amúgy azért mert rákos nem feltétlen jelenti azt hogy meg is hal..vagy gyógyíthatatlan?áttétes?

Amúgy nagyon sajnálom! :(

18/L

2010. okt. 30. 13:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Apukámat 3 hete temettük. Nem tudtam közel kerülni hozzá, mert olyan volt a természete. De az utolsó másfél évet kórházban töltötte, és minden másnap bementem hozzá. Mindig mosolyogva, mintha nem tudnám mennyire beteg. Én oltam a felvídítója. Lestem minden kívánságát, vittem neki a kedvenc kajáit. Az utolsó nap már nem tudott hozzám szólni, kómába esett, de én megpusziltam a homlokát és a kezét. Menjél be hozzá vagy menjél el ahol él. Meglásd örök megnyuvásod lesz utánna. Mert csak az ő édesapád.
2010. okt. 30. 13:49
 3/11 anonim válasza:
Nem kell feltétlenül mélyre ható beszélgetéseket folytatnod vele a maradék időben. Mondd meg neki, hogy nem haragszol rá, szereted és örülsz, hogy ő az apukád. Én 17 voltam, amikor anyukám meghalt, nagyon közeli kapcsolatban voltunk. Egy ilyen dolog sokat tanít az embernek, jót is, rosszat is, egész életed egyik meghatározó élménye. A szeretet időtlen és időtálló, minnél többet adsz belőle, annál kevésbé fogy el :) Csak szeresd édesapádat és bocsájts meg neki. Biztos te is hibáztál néha, ő is tuti, hogy szeret téged. Kitartás!
2010. okt. 30. 13:50
 4/11 A kérdező kommentje:

Nem arról van szó, hogy haragszom rá, mert már nem haragszom, meg eddig se mutattam jelét annak hogy haragszom, csak belül éreztem úgy "néha"...

Köszi a válaszokat! Én is sajnálom ami veletek történt:S:(

2010. okt. 30. 14:17
 5/11 A kérdező kommentje:
Első: gyógyíthatatlan, mert már nagyon előrehaladott...:S
2010. okt. 30. 14:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Beszélgess vele sokat amíg még teheted mert utána bánni fogod jól írta itt valaki hogy az egy megnyugvást ad ha ott vagy vele és fogod a kezét
2010. okt. 30. 15:03
 7/11 anonim válasza:

próbálj meg beszélgetni vele vagy vmit, mert mikor baj van (mint most nálatok is), akkor jössz rá, hogy mennyire fontos is tud lenni vki

írtad h régebben azt kívántad bárcsak meghalna, én mikor kiskölyök voltam (6 +-1 éves) akkor mondtam ilyet anyukámra egyszer, 8 éves koromban meghalt autóbalesetben, azóta minden elromlott és nekem is lelkiismeretfurdalásom van szal átérzem mit mondasz

20F

2010. nov. 2. 22:04
 8/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok..Sajnálom..próbálj meg vele normális lenni és ne hagyd magára soha többet!

Utolsó: huhh,szörnyű lehetett,de remélem mostmár 20 évesen azért feldolgoztad valamennyire az elfogadhatatlant/felfoghatatlant. :(

18L

2010. nov. 3. 00:03
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az élet rendje, hogy megszületünk, meghalunk. Én 12 évesen veszítettem el az anyukámat, most 32 vagyok. Nem tudtam feldolgozni.

A saját érdekedben menj minden nap oda hozzá, még ha nem is mondasz semmit, csak ülj le mellé 5-10 percre vagy amennyire akarod. Még ha sokat ártott is te belőle lettél. Ne miatta, hanem magad miatt tedd meg, így amikor elmegy neked nem lesz lelki cívodásod, hogy ha még élne elmondhatnám, hogy kiskoromba nagyon szerettem. Mond el neki egy alkalmas időpontban. Meg fogsz könnyebbülni. Még ha ez megeröltető is számodra, tedd meg. Ha rosszul is reagál rá (mert beteg) nem szabad a lelkedre venni. Az a lényeg, hogy te fel fogsz szabadulni. A rossz dolgokat meg felesleges felhánytorgatni, azon úgysem lehet változtatni. Szerintem aki ilyen beteg az úgysem tudja felfogni mit tett. Apum is mentális beteg és rengeteget ártott, de én elfogadotam ,hogy ez a betegség miatt van, és mindig szeretettel közeledek felé, ő meg kiabál és átkokat szór rám, de nem érdekel, akkor is szeretem mert az apám, pedig sokszor meg is vert.

2010. nov. 4. 09:50
 10/11 A kérdező kommentje:
nagyon köszönöm mindenkinek, aranyosak vagytok. utolsó, te főleg. nagyon sajnálom hogy nektek is hasonlót kellett átélnetek.. :(
2010. nov. 4. 18:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!