Ez skizofrénia lehet, szerintetek érdemes orvosi
segítséget kérni neki?
Figyelt kérdés
Nagymama mostanában ritkán elég vad dolgokat szokott mondani. Embereket látott például a szomszéd telken, ahol egyébként senki nem volt. De a ma esti megszólalásától teljesen lefagytam. Állítólag valaki szellem képében jelent meg. Nem tudom mi okozhat ilyen hallucinációt, de eléggé aggódom miatta.
1-es: Az is lehet, de akár skizofrénia is. Nem tudjuk, hány éves a nagymama. Igaz, demencia is indulhat akár már 40-50 évesen is.
jún. 6. 22:22
3/14 anonim válasza:
Demencia.
jún. 6. 22:23
4/14 anonim válasza:
Amúgy lehet tanácsolni neki orvost, de amíg nem súlyos az állapota, kényszeríteni se lehet, hogy megvizsgáltassa magát.
jún. 6. 22:23
5/14 A kérdező kommentje:
79 éves, igen én is gondoltam a demenciára. De az a fura, hogy eddig nem.voltak ilyen képzelgései, mióta megműtötték az egyik szemét azután kezdődtek.
jún. 6. 23:19
6/14 anonim válasza:
Lehet, hogy valami idegi karosodas erte, elvegre a szemgolyo az agyhoz tartozik a latoidegen keresztul.
jún. 6. 23:37
7/14 anonim válasza:
A skizofrénia sokkal korábban jelentkezett volna. A nagymama demenciában szenved, amit az altatás/szedálás és a fájdalomcsillapítók súlyosbítottak. Javaslom marha gyorsan keressetek egy erre szakosodott intézményt, mert ez csak rosszabb lesz, tapasztalat.
jún. 7. 18:57
8/14 anonim válasza:
7-es: Valószínű, hogy demens, de ez a szemműtét is eléggé gyanús nekem. Skizofrénia meg bármilyen életkorban felléphet. A leggyakoribb kezdet a 15-35 év közti, de létezik gyermekkori változata is, de későbbi életkorban is felléphet.
A pszichotikus tünetek amúgy kialakulhatnak gyógyszer mellékhatásaként is, vagy valami szervi betegség tüneteként is. Először ezeket kellene kizárni. Ajánljátok neki, hogy nézesse meg magát a háziorvosával.
7.: Tényleg a legnagyobb valószínűséggel demencia, de te látatlanban diagnosztizálsz, pedig egyrészt valószínűleg nem vagy orvos, másrészt az orvosok se pár mondatból diagnosztizálnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!