Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire utal az, ha félek kimenni...

Mire utal az, ha félek kimenni a házból, mert attól tartok baleset ér?

Figyelt kérdés

Egész nap azon agonizálok, hogy elinduljak-e ma, több tömegközlekedést is kéne használnom és félek, hogy baleset történne velem. Napok óta, sőt hetek óta, bennem van ez az érzés, az elmúlt napokban felerősödött, tegnap utaztam a villamoson, aztán a vonaton és úgy voltam vele, hogy én többet ennek a félelemnek, stressznek nem bírom kitenni magam.

Persze, tudatosan tisztában vagyok vele, hogy nem ennyire gyakoriak a balesetek, de én minden helyzetben erre gondolok és ettől félek, barom kényelmetlenek így a hétköznapok. Miféle "betegség" vagy katt ez? Kérlek segítsetek!

jún. 6. 13:36
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
29%
De verekedéstől nem félsz csak a balesetektől?
jún. 6. 13:42
 2/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudsz venni legalább egy ezres swiftet?
jún. 6. 13:51
 3/21 anonim ***** válasza:
50%

Pánikroham egy fajtája lehet.

A pánikroham, mikor félsz a rosszulléttől.

Ha pár hete van, ki kéne derítened, mi okozza.

Biztos történt valami, ami sokkolt.

jún. 6. 14:13
 4/21 anonim ***** válasza:
54%

Lehet egyébként kényszerbetegség is - ez, hogy félsz, hogy baleset ér, egy tipikus kényszergondolat.

Aki kényszerbeteg, annak rendszerint vannak más kényszergondolatai és esetleg kényszercselekvései is.

Nincsenek pl. fertőzéstől, tisztátalanságtól, mérgezéstől vagy hasonló dolgoktól félelmeid? Nem mosol gyakrabban kezet, mint az átlag?

jún. 6. 14:51
 5/21 A kérdező kommentje:

4-es, köszönöm a válaszod! Betegségektől félek, nagyon sokszor eszembe jut, hogy nem szeretnék rákos lenni. Illetve a munkám során is ki vagyok téve bizonyos veszélyeknek, egészségre káros tényezőknek, ezek is nagyon sokszor eszembe jutnak, elborzasztanak.

De ilyen emberi vírusoktól nem félek kifejezetten,nem viselkedem ilyen "betegesen", nem húzok kesztyűt villamoson a kezemre, nem fertőtlenítek meg ilyesmik.Gyakori kézmosás sem jellemző.

jún. 6. 22:28
 6/21 anonim ***** válasza:
0%
Kóros önvédelem és sokszor jogosan, ahogy látjuk mennyi elmebeteg jár kint a világban. A sok felelőtlen paraszt miatt bármikor nehéz helyzetbe kerülhetsz.
jún. 6. 23:38
 7/21 anonim ***** válasza:
Ez nem panik, sem nem kenyszeresseg... hanem szorongas, ami katasztrofizal. Szorongsz minden szituban, hogy bekovetkezhet a legrosszabb. Pl egy betegseg vagy egy baleset.
jún. 6. 23:39
 8/21 anonim ***** válasza:
0%
Én gyerekként a távolsági buszra se nagyon mertem felülni, aztán az iskola rákényszerített, de azért látjuk mennyien felborulnak, a vezető tökig nyomja a gázpedált vagy telefonozik közben, semmi garancia nincs hogy nem te leszel az áldozat a sok elmebeteg között. Nem bízok az emberekben. Csak reálisan mérem fel a helyzetet.
jún. 6. 23:41
 9/21 anonim ***** válasza:

8 Nem mered fel realisan, hisz az nem realis kockazat, hogy felborul a busz, amire felszallsz... szamtalanszor utaztam mar buszon, meg egyszer sem borultunk fel.

Ott mar nagyobb bajok vannak, amikor az ember a sajat mentalis problemait sem kepes belatni. Raadasul nagy adag lenezes van embertarsaid fele. Te is megernel valami pszichoterapiat...

jún. 6. 23:57
 10/21 anonim ***** válasza:

Inkább jobban felkészülök a veszélyre, aztán ha nem következik be örülök.

De ahogy elnézem, az emberek nem a megbízhatóságukról híresek.

Igen, lenézem a többséget, annyi kárt okoztak már!

A pszichomókusokból meg elegem van. Nem tömöm őket, ők se tömjenek engem! ;)

jún. 7. 00:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!