Mire utal az, ha félek kimenni a házból, mert attól tartok baleset ér?
Egész nap azon agonizálok, hogy elinduljak-e ma, több tömegközlekedést is kéne használnom és félek, hogy baleset történne velem. Napok óta, sőt hetek óta, bennem van ez az érzés, az elmúlt napokban felerősödött, tegnap utaztam a villamoson, aztán a vonaton és úgy voltam vele, hogy én többet ennek a félelemnek, stressznek nem bírom kitenni magam.
Persze, tudatosan tisztában vagyok vele, hogy nem ennyire gyakoriak a balesetek, de én minden helyzetben erre gondolok és ettől félek, barom kényelmetlenek így a hétköznapok. Miféle "betegség" vagy katt ez? Kérlek segítsetek!
Ne fokozzátok a kérdező félelmeit. Egyébként nekem agorafóbiának tűnik leginkább a baja, de ezt csak egy szakember tudja pontosan megmondani.
Azért nem érdemes túlzottan félni ezektől a dolgoktól, mert kicsi rá az esély, ha nem élsz túl rizikós életet. Ha meg bekövetkezik, akkor az van. Érdemes megbarátkozni az elmúlás gondolatával. Mindenkinek el kell mennie egyszer, nem ússzuk meg. Emiatt én pl. elfogadom annak lehetőségét, hogy lehet, hogy bármelyik nap az utolsó lehet. Ez megnyugvást ad. Az életet is jobban értékeli így az ember, kihasználja minden percét.
Így élek már legalább 8 éves korom óta. Folyamatos veszélyben voltam.
Másoknak havaj-dizsi-napfény az élet! Engem az élet folyamatosan próbál! ;)
Kevesen ugathatnak nekem, láttam ezt-azt, tudom amit tudok! ;)
Nézd meg a baleseti híreket, 20 PERC/NAP (minimum), nyomja a sok ökör!
Felborult, kigyulladt, elkaszálta a vonat, leugratott a hídról...
Ha nem reálisan mérem fel a helyzetet, akkor is reális vagyok!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!