Van itt olyan, akinek nem használt az antidepresszáns?
#1, A klinikai depresszióval küzdő emberek agyában kémiai változások vannak, ezeket van hogy muszáj gyógyszerrel kezelni, így azok egyáltalán nem feleslegesek.
Kérdező még ne add fel, a gyógyszeres kezelés egy macerás folyamat, van, hogy nem találják el egyből a megfelelő adagot vagy fajtát. Mindenképpen jelezd a pszichiáterednek az érzéseid és tapasztalataidat, a jókat és a rosszakat is. Jársz beszélgetős terápiára a gyógyszeres kezelés mellett?
Én bipoláris vagyok és depressziós időszakaimban kaptam az antipszichotikum mellé antidepresszánst is. Sok fajtát próbáltam viszont úgymond egyik sem segített. Aminek éreztem a hatását az inkább ilyen semmilyen hangulatra hozott. Talán kicsivel kevesebb volt a szuicid gondolatom, de kb ennyit éreztem tőle. Volt aminek meg sem éreztem a hatását. Nekem az antipszichotikumok segítettek, de abból sem a legelső amit próbáltunk, hanem kb a 4.
Sajnos nincs olyan gyógyszer ami minden depressziós embernek beválik. Lehet érdemes lenne lecserélni a jelenlegit és megpróbálni egy másikat. Ha az sem jön be akkor jöhet a következő fajta.
De ezt a dokid úgyis jobban tudja, addig is kitartást.
Az antidepresszánsnak legalább 4-6 hónap kell mire elkezd hatni. Ezen felül többfajtája is létezik, lehet hogy nem megfelelőt kaptál, legyél türelmes, és ha nincs változás, jelezd, és kötelességük segíteni.
Remélem tudod, hogy ez csak egy mankó, az igazi gyógyszer az a terápia és a saját munkád amit beleraksz, egy gyógyszer vagy pár beszélgetés nem fog megjavítani.
A depresszió nem "betegség" hanem egy lelki állapot, egy tünetegyüttes, ami sokszor a nehéz körülményeink, segítség, támogatás hiánya miatt alakul ki, ezt sajnos nem oldja meg a gyógyszer, de segíthet annyira lenyugtatni az idegrendszered, helyrehozni az alvásciklusod, hogy pihentebb legyél és több energiád legyen a megoldásra koncentrálni, keresni a megoldást, terápiára járni, dolgozni stb.
Ne add fel, és ne keseredj el, tapasztalatból mondom, minden depressziós úgy érzi hogy ő reménytelen, menthetetlen és elcseszett, de ez csak egy illúzió.
Ha van módod pszichológushoz járni, az a legjobb amit tehetsz, de ha nem, tegyél meg mindent, olvass a neten, olvass könyveket, nézz videókat, bármi ami segíthet, ma már szerencsére minden elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!