Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyedül ki lehet jönni egy...

Egyedül ki lehet jönni egy közepes depresszióból? Hogyan?

Figyelt kérdés
máj. 26. 14:49
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Eddig 540.000 költöttem szakemberre
máj. 26. 15:16
 12/23 anonim ***** válasza:
50%

Hat, tobbet kell.

De lehet, egy masikra, ha az eddigi nem segitett.

máj. 26. 15:18
 13/23 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem. Én már ebben nem hiszek
máj. 26. 15:19
 14/23 anonim ***** válasza:
66%
Hány szakemberre, milyen időtartamban? Ha azt tapasztalod, hogy nem jó, ott kell hagyni 4 alkalom után, nem zsákszámra hordani a pénzt ugyanoda. Lehet, hogy az 5. szakember jön be, vagy más módszer, pl csoportos. Pszichiáternél is voltál? Mert lehet, hogy azért nem működik, mert biokémiai eredetű.
máj. 26. 15:24
 15/23 anonim ***** válasza:
52%

Ez nem hit kerdese.

Van 1000 masik pszichologus.

Vannak kulonbozo modszerek.

Vannak csoportok.

Depressziobol egyedul nem fogsz kimaszni, sajnalom. Vagy te ebben hiszel?

máj. 26. 15:27
 16/23 anonim ***** válasza:
18%
Ha gyógyszert kezdesz szedni, az csak mindenen rontani fog, a nyugtatóra rászoksz, az antidepresszánsoktól egy üresség leszel, max eléred, hogy lesz@rj mindent, de meggyógyulni nem fogsz. (tapasztalat) A pszichiháterek viszont ezeket nyomatják. Egy jó magánpszichológus/pszichiháter TALÁN tud segíteni, de a leginkább csak te tudsz magadon, azzal, hogy igenis nem adod fel igenis keresed azt amiben örömöd leled, lehet, hogy nagyon nehéz, főleg eleinte, de így legalább van esély a javulásra. Ha mégse menne, akkor ugyan gyógyszerellenes vagyok de szerintem egy rövidtávú ketaminterápia segítene, a ketamin egy érzéstelenítőszer, de erős antidepresszáns hatása van, nem olyan mint a “klasszikus” antidepresszánsok, hogy 2-3 hét mire hatni kezdenek ha hatnak egyátalán, és minden mellékhatást okoznak. Viszont ezt is csak rövid távon, (2-4 hét) és nagyon kisdózisban. Mivel nagy adagban beállsz tőle, magyarországon tiltólistán van, ugyhogy nehezebb beszerezni, esetleg egy állatorvostól, mert állatoknál haszálják műtét után fájdalomcsillapítóként. De amit hosszú távon is nyugodtan alkalmazhatsz az a fű, az is segít a depresszión (és sok minden máson is) és teljesen veszélytelen. Viszont ebbe a sz@r országban az is be van tiltva, de könnyebb hozzájutni, és 1000x biztonságosabb mint a ketamin. De mondom először mindenképp magadon vegyél erőd és próbáld leküzdeni a démont az elmédben. Nekem ez segített, hogy ráerőszakoltam magam a napi tevékenységeimre akkor is, ha először úgy éreztem az ágyból se bírok kikelni, és vissza vissza tér de javult a depresszióm teljesen magamtól vegyületmentesen. Sok sikert!
máj. 26. 15:32
 17/23 anonim ***** válasza:
30%
Igen, ki! Én nagyon évet kínlódtam vele magam, és kimásztam belőle pszichiáter meg pszichológus nélkül.
máj. 26. 16:22
 18/23 anonim ***** válasza:
30%

Erdemes megnezni hogy mennyire le lett pontozva a 16-os es 17-es. (Mondjuk a ketaminnal es a fuvel nem ertek egyet.) Fel kene ismerni h az emberek tobbsege nem akar jobban lenni, mert azert sajnos tenni kell. En is masfel evtizede gyogyszerszedes utan jottem ra hogy zsakutca volt az egesz. Sajnos ezekre mindnekinek sajat maganak kell rajonnie, a sajat karan. Ugyse hallgattok masra. Ugyhogy sok sikert.

15. Neked kulon: megis mit gondolsz, mi a hit? Hogy tudna barki jobban lenni, ha sajat maga nem hiszi el hogy sikerulni fog? Nem vallasos hitrol van itt szo. Szerintetek hogy eltek tul emberek a vilaghaborukat meg minden szart? Ugy h elhittek h elobb utobb vege lesz, hogy jobb lesz, hogy visszakapjak az eletuket. Ugyanigy a depressziosoknak is el kell hinniuk, hogy jobb lesz es hogy ki tudnak maszni belole.

Kerdezo, a gyogyszereket en nem ajanlom, terapeutat addig kell keresni amig bevalik egy, de az rengeteg penz. De sajat magadnak is valtoztatni kell pl a korulmenyeiden mert mindig van valami kivalto ok. Lakhely, csaladi problemak, parkapcsolat, munkahely, suli, barmi amitol ilyen allapotba kerul az ember. Valami nem mukodik jol es attol estel depresszioba.

A biokemiai resze is ebbol kovetkezik, ha tartosan rosszak a korulmenyek (megha nem is vagy tudataban), az megvaltoztatja az agy biokemiajat. Erre gyogyszert adni olyan mintha egy szennyezett helyen laknal es gyogyszert adnanak ra, holott el kene koltozni a szennyezett helyrol. Ebben az esetben megszabadulni a depressziot kivalto szemelyektol/korulmenyektol.

máj. 26. 19:39
 19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm 18-as válaszoló.
máj. 26. 20:52
 20/23 anonim ***** válasza:
69%

Miért kell túlmagyarázni?

Nem lehet! Szakember kell!

máj. 27. 17:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!