Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós vagyok a gyógyszer...

Depressziós vagyok a gyógyszertöl?

Figyelt kérdés

Kb. egy éve elkezdtem szedni a Sotret nevű gyógszert a bőröm miatt. Az egyik mellékhatása: Kedélyváltozás, depresszió vagy viselkedésbeli változások előfordulhatnak. Ritkán öngyilkossági kísérlet is előfordult a gyógyszer szedése közben. Ha a fenti tüneteket észleli, azonnal forduljon orvosához.

Az utóbbi 2 hónapba amióta suli van, azóta veszem észre, hogy fáradt vagyok. nem tudok órán koncentrálni. hazaérek, és semmi erőm sincs tanulni. eddig megvoltam 3as tanuló, de most csak 1eseim és 2eseim vannak. a barátom is mondja, hogy olyan depis kinézetem van. elég ingerlékeny vagyok. öngyilkosság az nem csak most fordult meg a fejembe, már évek óra gondolkozok rajta. sőt talán évekkel ezelőtt jobban érdekelt az öngyilkosság gondolata mint most.

utána néztem, hogy mik a depresszió tünetei, és az egyik oldalon volt 10 tünet felsorolva, és abbol 6-7 rám is érvényes volt.

alig alszok mostanába, és hétvégén mikor 8-9 órát tudok aludni, akkor is hullafáradt vagyok egésznap, és semmihez nincs kedvem. elég sokszor elfelejtek dolgokat. bár mindig is feledékeny voltam. semmit nincs kedvem csinálni. eddig imádtam rajzolni, de 2 hónapja még rajz órára is csak immel-ámmal rajzolok meg valamit.

elég sokszor vagyok szomorú, ritkán mosolygok.

nagyon hiretelen változik meg a kedvem. egyik pillanatba még semmi bajom, utána meg sírni lenne kedvem. és mostanába elég sokat is sírok. nem voltam olyan sírós fajta soha. de mostanába a legkisebb egy icipicit is bántó dolog miatt sírok. mindig is érzékeny voltam ilyen téren, de azért ennyire nem.

suliba sincs reggelente kedvem menni. nem is a tanulás miatt, hanem mert nem szeretem az osztálytársaimat. már 5 éve nem sikerül senkivel jóba lenne, csak egy lánnyal. a tanárok is bunkók.

mást most hirtelen nem tudok irni. és bocsi, hogy regényt irtam.

15 éves lány

2010. okt. 28. 12:08
 1/6 A kérdező kommentje:
nem tudom irtam e, de nagyon hirtelen leszek ideges/ingerült bárkivel szembe.
2010. okt. 28. 12:09
 2/6 A kérdező kommentje:
és az az egy lány akivel jóba vagyok az se olyan igazi barát. csak nem tudok mással lenni, és akkor elhitetem vele, hogy LB-m.
2010. okt. 28. 12:12
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy a gyógyszertől, lehet alapból, hiszen írtad hogy évekkel ezelőtt is voltak ilyen gondolataid. Most meg hogy megkezdődött az skola persze nagyobb teher hárul rád, több a tanulni való, és te állandóa fáradt vagy, nem tudsz konentrálni. Keresd fel a háziorvosod, csináltass egy vérképet, lehet a háttérbe vashiányos állapot, kiürültek a vitamin tartalékaid. Kérdezd meg az orvost,muszály még szedned a bőrödre ezt a fajt gyógyszert, mert ha nem hagyd abba, Végső megoldás a psziciáter, amennyiben a leírtak és gyógymódjaik nem okoznak változást az egészségi állapotodban.
2010. okt. 28. 12:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Keresd fel az orvosod, aki felírta neked ezt a gyógyszert, és mondd el neki a tüneteidet! Minél hamarabb! Ő majd tudni fogja, hogy ez a gyógyszer miatt van-e vagy sem.
2010. okt. 28. 21:19
 5/6 anonim ***** válasza:

Rám szinte ugyanezek jellemzők,mint rád.Én is nagyon ingerlékeny vagyok és ideges.Ma ennek az lett a vége,hogy elkezdtem sírni a barátom előtt,de legalább az idegességem elmúlt.Mostanában már az okát sem tudom,hogy miért vagyok ilyen,de nem tudom,hogy fogom bírni ezt hosszú távon :(.Szerintem ha a gyógyszer szedése miatt lennének ezek a tüneteid,akkor korábban már nem fordult volna meg az öngyilkosság a fejedben.Én azzal vígasztalom magam,hogy talán csak a kamaszkor miatt van ez az egész,bár nem biztos:(Ja,a sulimat egyébként én is utálom.Az osztályt és a tanárokat sem szeretem.Nekem is csak egy barátnőm van,bár ez még csak a 2.évem.De nem hiszem,hogy ez változni fog.Kívánom,hogy megoldódjanak a gondjaid minél előbb,bár segíteni sajnos nem tudok sokat,pedig én is hasonló cipőben járok:(.A háziorvosodat pedig feltétlenül keresd fel,aki felírta a gyógyszert!

Amúgy szerintem enyhébb,vény nélkül kapható nyugtatókat(pl.MagneB6-ot)szedhetnél,hátha jobb lesz a helyzet.

Szintén 15/L

2010. nov. 2. 21:06
 6/6 anonim válasza:
Szia! Kedves 15 éve lány! Én szedtem 2 évig ezt a gyógyszert, tudom mit érzel, szerintem azonnal hagyd abba ezt a gyógyszert keresd fel az orvosodat és mond meg neki hogy adjon valami mást!!! Ez a gyógyszer, nagyon veszélyes, nem elég hogy mély depresszióba ránt, de még a hajad is kihullik, nekem azóta van kisebbségi komplexusom, meg fóbiám:S Sajnos erről a gyógyszerről, időben le kell állni !Hatni, hat, mert nekem elmúlt az Akne,de úgy érzem hogy nem érte meg! Viszont bőrödre ajánlom a csalán teát, a legjobb amit otthon vagy kint a szabadban szedsz és főzöd ki nekem nagyon sokat segített! Rendbe rakta az arcomat! :) Ha kérdésed van írj! Üdv: Petya
2012. jan. 3. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!